‘Gastronomi sektörünün büyüklüğü 23 milyar $’

Gastronomi sektörünün son verilere göre 23 milyar dolar büyüklüğe ulaştığını bildiren Sözen Group ve Gastromasa Kurucusu Gökmen Sözen, bunun yüzde 51’nin fastfood endüstrisi, geriye kalan yüzde 49’unun ise resroran ve cafe sektörüne ait olduğunu belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye’nin ilk uluslararası gastronomi festivali olan Gastromasa’nın ülkemizi dünyadaki sayılı gastronomi destinasyonlarından biri olması için atılmış adımlardan biri olarak gördüğünü anlatan Sözen, dünya pazarına Türk endüstriyel ürünlerinin tanıtılması ve ihracatında önemli bir rol oynadığını vurguladı.

Bu yılki tema ‘Coğrafya’

 Türkiye’nin tek gastronomi dünya markası da yine Gastromasa Konferansı olduğunu dile getiren Sözen, Gastromasa gastronomi profesyonellerinin ve ağırlama sektörünün önde gelen markalarının katıldığı uluslararası bir konferans olduğuna dikkat çekti.

Gastromasa’ya her geçen yıl artan ünlü şef ve izleyici sayısı ile gastronomi dünyasının önde gelen etkinlikleri arasında yer aldığını aktaran Sözen, "Dünya gastronomisine yön veren şef ve sektör profesyonellerini 4-5 Kasım tarihlerinde İstanbul’da Haliç Kongre Merkezi’nde 8’inci kez buluşturacağız.

Bu yıl ‘Coğrafya’ teması ile organize edilecek. Dünyaca ünlü şeflerin konuşmaları, demo ve panellerinin yer aldığı Gastromasa ana sahne, turizm ve ağırlama sektörünün en önemli temsilcilerinin yer alacağı Gastromasa Hospitality sahnesi, dünyaca ünlü ödüllü sommelierler ve miksolojistlerin ilham veren hikâyelerini ve son trendleri paylaşılacağı Gastromasa Bar konsepti de yer alıyor.

Bu yıl Gastromasa’ya dünyaca ünlü 60’tan fazla şef ve pasta şefi, 30’dan fazla sommelier ve mixolog, 200’den fazla profesyonel konuşmacı, turizm ve otelcilik sektörünün önde gelenleri katılacak" dedi. Gastromasa konferansının her yıl büyüyerek gelişmeye devam ettiğini ileten Sözen, "Bu yıl 20 bin katılımcı sayısı ile dünyada gastronomi etkinlikleri arasında 2’nci sırada yer alıyor.

Etkinliğe; Ángel León, Dominique Crenn, Yoshihiro Narisawa, Rasmus Munk, Bruno Verjus, Andoni Luis Aduriz, Jordi Roca, René Frank, Yann Couvreur, Antonio Bachour gibi dünyaca ünlü şefler ve pastry şefleri, sommelierler ve miksolojistler, turizm ve ağırlama sektörünün en önemli yatırımcıları ve profesyonelleri, fikir önderleri, ulusal ve uluslararası markalar da yer alacak" diye konuştu. Sözen, önümüzdeki yıl Gastromasa'yı ilk kez 28-29 Mayıs'ta Londra’da, Olympia Congress Center’da gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi.