Ak Gıda ve CEVA'dan lojistik iş birliği

CEVA Lojistik ile Grup Lactalis bünyesinde bulunan Ak Gıda arasındaki işbirliği, Lüleburgaz ve Karaman Fabrikaları'nın ardından Sakarya Fabrikası ile hız kazandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


CEVA Lojistik ile Grup Lactalis bünyesinde bulunan Ak Gıda lojistik işbriliğine imza attılar.

CEVA, 2011 yılında Ak Gıda'nın Lüleburgaz ve Karaman fabrikalarından tüm Türkiye'ye FTL (Full Truck Load) - Tam Kamyon taşıma hizmeti ile başlayan iş birliğine yeni bir anlaşma ile devam ediyor. Büyüyen işbirliği ile Ak Gıda'nın Sakarya Fabrikası'ndan süt ve süt ürünleri Türkiye'nin her yanına CEVA Lojistik ile ulaştırılacak.

2017 yılı Ocak ayında başlayan çalışma ile CEVA Lojistik, Ak Gıda Sakarya Fabrikası'ndan tüm Türkiye'ye yılda 13 bin sefer ile süt taşınması sağlarken, Ak Gıda'nın diğer süt ürünlerinin taşınması için yılda 16 milyon kilometrelik yol kat edecek. Bu çalışma ile CEVA Lojistik, Ak Gıda'nın daha önce zincir mağazalardan aldığı plastik kasaların geri dönüşüm oranını arttıracak. CEVA Lojistik ve Ak Gıda'nın birlikte geliştirdiği proje ile Ak Gıda'nın plastik kasaların zamanında geri dönüşleri sağlanırken, bu dönüşler sistem destekli olarak raporlanacak. Zamanında toplanan kasalar Ak Gıda'ya önemli oranda maliyet avantajı sağlayacak.

CEVA Lojistik, 2011 yılından bu yana Ak Gıda Karaman Fabrikası'ndan tüm Türkiye'ye UHT sütlerini ve Lüleburgaz Fabrikası'ndan da pastörize süt ve süt ürünlerini tüm Türkiye'ye ısı kontrollü araçları ile ulaştırılmaktadır. Sakarya projesi ile birlikte Ak Gıda - CEVA lojistik yıllık 1 milyon 800 bin kilometrelik taşıma hacmine erişmiştir.

Ak Gıda Başkanı Ali Sözen, "Türkiye'de süt ve süt ürünleri sektörünün en büyük işletmesi olarak, lojistik hizmet ihtiyacımız doğrultusunda stratejik çözüm ortağımız CEVA ile yolumuza devam etmekteyiz. Süt ve süt ürünleri lojistiği, soğuk hava kontrollü ve zamana karşı mücadele edilen hassas bir süreçtir. Bu nedenle lojistik çözüm ortağınızın güçlü ve güvenilir olması gerekir. Bu kapsamda, dünyanın önde gelen tedarik zinciri yönetimi şirketlerinden biri olan CEVA ile işbirliğimizle lojistik konusunda sistematik ve hassas bir çalışma süreci planladık. Sütten yoğurda, ayrandan kefire, taze peynirden hazır pudinge kadar doğal, lezzetli, kaliteli, hijyenik ve besleyici pek çok ürünümüzü tüketiciyle buluşturmaya devam edeceğiz."

CEVA Balkanlar, Ortadoğu ve Afrika Bölge Başkanı Fuat Adoran, "CEVA olarak, geniş hizmet portföyümüz ve tecrübe ve bilgi birikimimizin verdiği güçle, iş ortaklarımıza en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Süt ürünleri lojistiği, içinde barındırdığı zorluklar ve toplam sürecin hassasiyeti açısından hataya yer olmayan bir operasyon gerektiriyor. Bu sektörün en büyük ve söz sahibi firmalarından Ak Gıda ile 2011 yılından beri yürüttüğümüz ortaklığımızın gelişerek devam etmesinden ve bize olan güvenlerinden dolayı son derece mutluyuz, bu birlikteliği başka operasyonlar ile daha da kuvvetlendirmek istiyoruz. "

Bu konularda ilginizi çekebilir