Gence seferleri başladı

Onur Air'in Gence seferleri başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME



GENCE - Onur Air, Azerbaycan'ın 2'nci büyük şehri Gence'ye tarifeli seferlere başladı. Türk sivil havacılığında 20. yılını kutlayan Onur Air, tarifeli 4'üncü dış hat uçuş noktası olan Gence'ye Atatürk Havalimanı'ndan düzenlediği ilk sefere, Onur Air Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şahabettin Bolukçu ve basın mensupları da katıldı. Atatürk Havalimanı'ndan 128 yolcusuyla havalanan Onur Air'in Airbus 313 tipi yolcu uçağı, Gence Havalimanı'na varışında törenle karşılandı. Apronda, ilk sefer nedeniyle Gence Havalimanı Müdürü Beyler Necefov ve Şahabettin Bolukçu tarafından yaş pasta kesildi.

Bolukçu, burada yaptığı konuşmada, İstanbul'dan Gence'ye uçan ilk hava yolu olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "İki kardeş ülkeyi birleştiriyoruz" dedi. Şirket olarak tarifeli uçulan yerlerin sayısını arttıracaklarını ve uçulacak noktaları özenle seçtiklerini ifade eden Bolukçu, Gence'nin Paris, Lefkoşa, Odessa'dan sonra tarifeli olarak uçtukları dördüncü şehir olduğunu kaydetti. Bolukçu, Atatürk Havalimanı'ndan Gence'ye pazartesi, çarşamba ve cuma günleri olmak üzere haftada 3 kez yapılacak seferlerin kısa bir süre sonra 5'e çıkarılacağını söyledi.

İstanbul'dan yaklaşık 2 saat 15 dakika süren uçuşların, Atatürk Havalimanı'ndan saat 02.50'de, Gence'den ise saat 08.25'te gerçekleşeceğini belirten Bolukçu, Türkiye'ye gelmek için daha çok kara yolunu tercih eden Gence halkını uçakla tanıştıracaklarını ifade etti. Hattın tanıtımı amacıyla 79 eurodan başlayan bir fiyatla uçtuklarını dile getiren Bolukçu, Gence'ye tarifeli seferlere başlamakla doğru bir tercih yaptıklarını belirtti.

Bolukçu, basın mensuplarının, "THY'nin de Gence'ye sefer başlatması söz konusu. Bu, sizin seferlerinizi etkiler mi?" şeklindeki sorusuna, "Herkes nasibini alır. Önemli olan hizmet etmek ve süreklilik" cevabını verdi. Bolukçu, gazetecilerin, "Uçuş noktası olarak neden Gence'yi seçtiniz?" sorusu üzerine, "Aynı dili konuşuyoruz, aynı kültüre sahibiz. Buraya, Türkiye'den hiç uçan hava yolu yok. Uçulmayan noktayı seçmek daha doğru" dedi. Daha sonra, onur Air'in Gence'deki bilet satış ofisinin açılışı gerçekleştirildi. Sadece normal pasaport sahiplerinden vize istendiği Azerbaycan'a, Türkiye'deki konsoloslukların dışında gerekli belgelerle varış noktasındaki hava limanından da vize alınarak seyahat edilebiliyor.

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir