Isısan, kontrol ve belgelendirme işlemine hız verecek

Isısan Satış ve Pazarlama Müdürü Serdal Kara, "50 yıllık tecrübemizi ortaya koyarak, imalatta olduğu gibi muayene merkezimizle de fark yaratmayı hedefliyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ARZU BAĞCI

KAYSERİ - Tehlikeli madde taşımacılığı alanında basınçlı kap ve proses tank üretimi yapan ve TSE tarafından yetkilendirilmiş muayene merkezlerinden biri olan Isısan, kontrol ve belgelendirme çalışmalarını hızlandıracak. Tehlikeli Madde Taşımacılığı Muayene Merkezi'nde son iki yılda 250 adet tankerin kontrol ve belgelendirme işlemlerini tamamladıkları bilgisini veren Isısan Satış ve Pazarlama Müdürü Serdal Kara, "Söz konusu rakama 2017 yılı sonuna kadar ulaşmayı hedefliyoruz. Bunun için hem muayene merkezi çalışan sayımızı hem idari hem de teknik personel sayımızı artırarak bu kişilerin eğitimlerine yönelik kayda değer oranda bir bütçe ayırdık" şeklinde konuştu.

Isısan olarak basınçlı kap ve proses tank üretimi yaptıklarını anlatan Serdal Kara, ayrıca enerji sektöründe de faaliyet gösterdiklerini ve anahtar teslimi projeler yaptıklarını aktardı. Tehlikeli Madde Taşımacılığı ADR Muayene Merkezi olarak da hizmet verdikleri bilgisini veren Kara, ADR belgeli LPG, LNG, LCO2 ve kreyojenik tanker imalatında iç pazarın önde gelen firmalarından biri olduklarına dikkat çekti. Dış pazarlarda ise özellikle AB ülkelerine gönderdikleri tankerlerde çok daha önceleri ADR belgesi verebilir durumda olduklarını söyleyen Kara, "Dolayısıyla bu tecrübemiz, bizim uyum sürecini çok hızlı aşmamızı sağladı. İmalatçı kimliğimiz ile muayene merkezi olmamızın en önemli avantajı, muayene sırasında tadilat revizyon gereklerinin, hızlı bir şekilde yapılabiliyor olması. Bu da müşterilerimizin bizi tercih etmeleri noktasında önemli bir etken oluyor" dedi.

"Muayene merkezimizle fark yaratmayı hedefliyoruz"

Isısan olarak Kayseri OSB'de 38 bin metrekaresi kapalı, 17 bin metrekaresi açık olmak üzere toplamda 55 bin metrekare alanda faaliyet gösterdikleri bilgisini veren Serdal Kara, sektördeki tecrübelerini Tehlikeli Madde Taşımacılığı ADR Muayene Merkezi olarak da müşterilerinin hizmetine sunduklarını söyledi. Türkiye karayollarında tehlikeli madde taşımacılığı yapan 30 binin üzerinde tankerin bulunduğu bilgisini veren Kara, söz konusu tankerlerin ancak yüzde 30'nun ADR belgeli olduğunu, geri kalanın yeni yönetmelik gereği muayene merkezlerinde kontrolden geçmesi, yapılacak revizyon ve tadilatlarla ADR şartlarını sağlayacak hale getirilmesi gerektiğini aktardı. Şartları sağlayamayan tankerlerin ise kullanımının men edileceğini belirten Kara, "Dolayısıyla önümüzdeki dönemde ADR muayene merkezlerine büyük iş düşüyor. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı kontrolünde, TSE ile ortak yürütülen muayene işlemlerinde, muayene merkezlerinin doğru tespit ve doğru müdahaleleri hayati önem taşıyor. Bu noktada biz, 50 yıllık tecrübemizi ortaya koyarak, imalatta olduğu gibi muayene merkezimizle de fark yaratmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

"Tehlikeli madde taşımacılığı pazarı uzun vadede büyüyecek"

Sektördeki merdiven altı imalatta değinen ve son dönemde basınçlı kap sektöründe de bu tarz imalatların arttığına dikkat çeken Serdal Kara, tehlikeli madde taşıyan tankerin yollarda dolaşan araçlar olduğunu, yanlış ve uygun olmayan imalatın tankeleri çok daha tehlikeli hale getirdiğini vurguladı. Kara, bu yüzden Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlı bünyesinde bulunan Tehlikeli Madde Taşımacılığı Genel Müdürlüğü'nün ADR konusunda yaptığı çalışmaların büyük önem taşıdığının altını çizdi. Tehlikeli madde taşımacılığı pazarının Türkiye'de orta ve uzun vadede büyüyeceği ve kayda değer oranda istihdam potansiyeline sahip olacağı kanısında olduklarını söyleyen Kara, "Tehlikeli Madde Taşımacılığı Güvenlik Danışmanlığı, muayene ve bakım merkezleri, imalatçılar, mühendisler, eğitim kurumları gibi birçok sektör ve kişi bu gelişmelerde mutlaka kendilerine bir yer bulacak" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir