Nakliyeciler çözüm sürecinden umutlu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KONYA - Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanı Çetin Nuhoğlu, "Bu barış süreci, beraber yaşama, beraber kalkınma, refah ve yaşam kalitesini yükseltme arzusu emin olun ki bu coğrafyayı çok güçlü hale getirecektir" dedi.
Nuhoğlu, bir konferans için geldiği Konya'da, terörün toplumu ve ekonomiyi ciddi şekilde yaraladığını söyledi.
Terörün olduğu yerde gelişim ve uzun vadeli planların olamayacağını vurgulayan Nuhoğlu, şunları kaydetti:
"Son yıllarda ticaretimiz ve ihracatımız 4 kat arttı. 2002'deki 32 milyar dolarlık ihracatımız bugün 150 milyar doları geçti. 10 yılda 5 kat artan bir ihracatımız var. Özellikle Ortadoğu'da yeni pazarlarımız ve güçlü ülkeler var. Bunlarla olan ticaretimizi daha da geliştirmemiz lazım. Çok net bir şey söyleyeyim; Ortadoğu'nun en önemli parçalarından biri de bu coğrafyadaki akrabalarımızdır. Yıllardır beraber yaşamanın getirdiği ilişkilerimiz var. Aynı hamurdan, aynı topraktan geliştik ve bu ülkenin yapısının oluşmasında aynı mücadeleyi verdik. Yıllardır süren bir uyumsuzluk ve terörün de bu aşamada bitmesi, ülkenin ekonomik hayatına çok önemli etkiler sağlayacak. Bu açılım Türkiye'nin büyümesine çok destek verecek."

Güneydoğu nakliyede çok önemli bir merkez

Nuhoğlu, terörün olduğu yerde uzun vadeli planların yapılamayacağını, mal hareketlerini sağlayacak ulaştırma sektörünün terör ve kaostan çok etkilendiğini belirtti.
Sektörün Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde çok önemli yatırımlar yaptığını ifade eden Nuhoğlu, sözlerine şöyle devam etti:
"Sadece Mardin ve Şırnak'ta son 10 yılda 500 yeni uluslararası nakliyeci oluştu. Bugün İstanbul'dan sonra en fazla uluslararası nakliye yapan şirketlerimiz Mardin ve Şırnak'ta. Mersin'deki grubu da ilave ederseniz, gerçekten Antalya ve Antakya bölgesiyle beraber güney Anadolu bölgemiz çok önemli bir avantaj sağlayacaktır. Mersin, Konya, Gaziantep, Şanlıurfa ve Diyarbakır ile bir yay çizdiğimizde çok önemli gelişim sağlayacağız. Bu barış süreci, beraber yaşama, beraber kalkınma, refah ve yaşam kalitesini yükseltme arzusu emin olun ki bu coğrafyayı çok güçlü hale getirecektir. Sorunun çözülmesiyle doğal olarak Türk'ü, Kürd'ü, Çerkez'i, herkes üretilecek refahtan daha fazla pay alacak."