UN Ro-Ro'yu almaya talibim

Yeniden UND'nin başkanı olan Çetin Nuhoğlu üyelerden destek istedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 
Murat ERDOĞAN
 
İSTANBUL - Uluslararası Nakliyeciler Derneği 37. Genel Kurul Toplantısı'nda tek liste ile seçime gidildi ve Çetin Nuhoğlu derneğin yeni başkanı oldu. Teşşekkür konuşmasında Nuhoğlu, "U.N Ro-Ro'yu satın almaya hazırız. KKR 2014'ü hiç beklemesin. Biz şirketi almaya hazırız" diyerek üyelere teklifte bulundu.
 
UND'nin 37. Genel Kurulu, 19 Ocak 2013 tarihlerinde gerçekleşen yoğun katılım ile gerçekleştirildi. Dernek organlarının 20. dönem temsilcilerinin seçiminin de gerçekleştiği 37. Genel Kurul toplantısına 500'den fazla dernek üyesi katılım sağladı. 
Genel Kurul sonrasında yapılan ilk Yönetim Kurulu toplantısında 2001-2007 yılları arasında Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmış olan Ömer Çetin Nuhoğlu, 20. dönemde de Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi.
 
'Sonraki dönem aday olmayacağım'
UND'nin 37. Genel Kurulu ülke genelinden gelen üyelerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Genel Kurul'da uzun tartışmaların olduğu konuların başında seçim yönetmeliği geldi. İki dönem başkanlık yaptıktan sonra bir dönem ara verip yeniden başkan adayı olabilme şartına itiraz eden bazı üyeler, bunun başarılı yöneticilere haksızlık olacağını savundu. Bazı üyeler ise hanedanlığın önüne geçmek bir sınırlama olması gerektiğini vurguladılar. Çeşitli önerilerin görüşüldüğü genel kurulda, bir sınırlama olmaması yönünde karar verildi. Sonraki genel kurulda konunun daha ayrıntılı olarak tartışılabileceği de belirtildi. Söz alan Çetin Nuhoğlu, üyelerin endişelerini dikkate alacağını belirterek "İki dönem sonra tekrar aday olmayıp ayrılacağıma size söz veriyorum" dedi.
 
Sandıktan Nuhoğlu çıktı
 
Dilek ve temennilerin ardından yeni yönetim kurulunun  seçilmesi için oylamaya gidildi. 521 üyenin imza verdiği Uluslararası Nakliyeciler Derneği Genel Kurulu'nda 397 kişi oy kullandı. Sandıktan 6 geçersiz, üç boş ve 388 de geçerli oy çıktı. Böylelikle Çetin Nuhoğlu'nun yönetim kurulu listesi seçilmiş oldu. Daha sonra yapılan ilk yönetim kurulu toplantısında Nuhoğlu, başkanlığa getirildi.  
 
'KKR, halka arz için 2014'ü beklemesin'
 
Uluslararası Nakliyeciler Derneği'nin yeni dönem başkanı seçilen Çetin Nuhoğlu, 
yaptığı teşekkür konuşmasında yoğun katılımdan dolayı üyelere teşekkür etti.  
Nakliyecilerin kara kapılarında çok zorluklar yaşadığını gile getiren Nuhoğlu, şunları söyledi: "Bizi cezalarla yıldırmaya çalışıyorlar. Türkiye'den Avrupa'ya mal sevk edilmesini istemiyorlar. Bu oyunu tarih boyunca oynadılar. Etik olmayan her türlü davranışı sergiliyorlar fakat bu bir suçtur. Belki gümrük vergileri getiremiyorlar ama kota sınırları ile bizi engellemeye çalışıyorlar. Onun için devletin politikası ro-ro hatlarını başlatmaktı. UND Deniz de sektörün şirketi olarak çok iyi işler yaptı." UN Ro-Ro'nun da ihracatın önündeki en büyük engel olduğunu iddia eden Nuhoğlu "O da bilinçli ya da bilinçsiz bizi engelliyor. Türk nakliyecisinin maliyetlerini artırıyor. Fon şirketi, kısa dönemli karlılığa odaklıdır, onun hazırlıklarını yapıyor. Ben bunu birilerine satıp çıkayım diyor. 2014'te halka açılma planları var. 2014'ü hiç bekleme bu grup buradadır ve hazırdır. UN Ro-Ro'yu satın almaya hazırız" diye konuştu.
 
Engin Özmen: 'Riyakarları yeni yönetime almayın'
Genel Kurul'un açılış konuşmasını yapan UND eski Yönetim Kurulu Başkanı R. Engin Özmen, iki yıl başkanlık yaptığı dönemde yönetim kurulu olarak yaptığı faaliyetleri anlatarak, "Sürücü davaları, lojistik köyler, yabancı araçların paylarını artırması ve zoruluk sigortalar gibi en önemli sorunların çözümü noktasında ciddi çalışmalar yaptık. Tarihinde ilk defa bu konuları meclis komisyonlarına taşıdık" dedi.
Temayül gereği yeniden başkan olma geleneğinin 37. Genel Kurul'da bozulduğunu söyleyen Özmeni şunları söyledi: "Nedeni ise medyaya da yansıyan ahlaksız anlaşma olarak lanse edilen ve üyelerin de yapılan bu anlaşma ile 70 milyon TL'lik tazminattan vazgeçiliyor algısı oldu.  Yönetime ve derneğe basın üzerinden yapılan haksız saldırılar ve süreç bizi bu noktaya getirdi. Sayın Başkanın UN Ro-Ro'dan alınan paraları iade edeceğini tazminat davasından 70 milyon TL kazanacağını ve UN Ro-Ro'daki hisselerin değerinin korunacağı taahütleri basın yoluyla ifade etmesi üzerine yönetim kurulu olarak ortak karar alarak aday olmayacağımızı açıkladık.
Bu arada tarihe bir not düşülmek gerekiyor. Seçim sürecinde üzülerek gördüm ki meslektaşlarımızdan birlikte görev yaptığımız arkadaşlardan kısmı kendine verdiğimiz görevleri hafife almış olacak ki, kararlarımızı kendilerine anlatılmış olduğu haldeanlamamış ve altına imza atmışlardır. Hazuruna bir tavsiyede bulunmak isiyorum. Yönetimi siz seçeceksiniz. 23 ay bizimle görev yapıp, her türlü kararları onaylayıp son bir ayda derneğimiz sektörü temsil edemiyor, ihtiyaçlarımızı karşılayamıyor diye istifa edenlerin yeni yönetimde olmasına izin vermeyin. Kendilerine yeni yönetimde yer bulmak kaygısıyla bu riyakarlığı yapan kişilere geçit vermeyin. Zira riyakarlık geçici değil kalıcı bir hastalıktır."
Sektörde yeni bir bölünmeye müsaade edilmemesi ve sektörde birlik beraberliğin korunması çok önemlidir. Çetin Bey beni arayarak İştişare konseyi başanı olmamı istedi fakat üzülerek belirtmek isterimki kendilerinin bu teklifini kabul edemiyeceğim."
 
Yönetim Kurulu Listesi 
Başkan: Ömer Çetin Nuhoğlu
II.Başkan : Şerafettin Aras
Başkan Yardımcısı : Hakan Keleş
Başkan Yardımcısı : Kamil Sağ
Başkan Yardımcısı: Hakkı Keleş
Başkan Yardımcısı: Cavit Değirmenci
Başkan Yardımcısı: Ergun Bilen
Genel Sekreter: Ali Çiçekli
Sayman Üye: Murat Baykara
 
 
Bu konularda ilginizi çekebilir