CompactLogix 5380 kontrol cihazı

Rockwell Automation

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Daha yüksek kapasite ve yeni özellikler, Connected Enterprise için gelecekte de çalışacak sistemler sunulmasına yardımcı oluyor. Üreticiler, kaliteyi korurken üretim hızlarını ve miktarını arttırma konusunda sürekli baskı altındalar. Bunlar aynı zamanda, akıllı makinalar için artan talepler oluşturuyor. Rockwell Automation yeni Allen-Bradley CompactLogix 5380 kontrol cihazı, önceki CompactLogix versiyonlarına göre; daha fazla hassasiyet, bağlanabilirlik özellikleri ve yüzde 20’ye kadar daha fazla uygulama kapasitesi sunarak, bu talepleri karşılamaya yardımcı olur. 

20 adede kadar hareket ekseni ile yüksek hız uygulamaları için ideal olan CompactLogix 5380 kontrol cihazı, yüksek performanslı Rockwell Automation Integrated Architecture portföyünün avantajlarını CompactLogix ölçülerine getirir. Yeni Allen-Bradley 5069 Compact I/O sistemi ile birleştirildiğinde, programlı çıkışlar I/O talep süresini 0,2 milisaniye hıza kadar indirir. I/O modüllerinden gelen olay tetiklemeleri neredeyse anlık görev gerçekleştirmesi sağlar.

Leong: “Yüksek hızlı paketleme uygulamaları için kullanışlıdır”


Konu hakkında açıklamalarda bulunan Rockwell Automation Ürün Müdürü Dexter Leong, şunları söylüyor: “Bu yeni kontrol cihazı üretimin düzgün bir şekilde devam etmesi için hızlı tepki sürelerinin çok önemli olduğu yüksek hızlı paketleme uygulamaları için kullanışlıdır. CompactLogix ailesi için yeni olan programlı çıkışlar ve olay tetiklemeleri gibi özellikler, mühendislerin daha yüksek doğruluk ve hassaslık sağlayan kompakt makinalar tasarlamasına imkân tanır.”
Ek olarak; ikili yapılandırılabilir 1 gigabit Ethernet portu yedekli ring (device-level-ring) topolojileri veya çoklu IP adreslerinin kullanımına imkân tanır. Birden fazla IP adresi oluşturma özelliği, fabrika sahası ile kurum seviyesinde trafik arasında bir ağ ayrımı yapmak isteyen üreticiler için kullanışlıdır.

Kablolama ihtiyaçlarını azaltır


Diyagnostik lambaları; haberleşme, modül sağlığı ve I/O modülü faaliyetlerinin durumunu gösterir. Bu, operatörlerin ve teknisyenlerin kontrol cihazını bir bilgisayara bağlamasına gerek bırakmadan, problemleri hemen anlamalarına imkân tanır. Ek olarak; entegre sistem ve saha güç terminalleri I/O modüllerine kablolama ihtiyaçlarını azaltır.


CompactLogix 5380 kontrol cihazı tesisleri, varlıkları ve fikri mülkiyeti korumaya yardımcı olmak için derinlemesine savunma yaklaşımının bir parçası olarak gelişmiş güvenliği destekler. Kontrol cihazı dijital imzalanmış ve şifrelenmiş aygıt yazılımı, kontrol cihazı tabanlı değişiklik tespiti ve denetim günlüğü dâhil gelişmiş güvenlik teknolojilerine ve yazılım özelliklerine sahiptir. Ayrıca, rutin ve ekleme talimatlarına rol tabanlı erişim kontrolü de sağlar.
Diğer Logix kontrol cihazlarında olduğu gibi, mühendisler CompactLogix 5380 kontrol cihazını konfigüre etmek ve kontrol sisteminin tüm kısımlarını geliştirmek için Rockwell Software Studio 5000 tasarım yazılımını kullanabilir. Veriler bir kez tanımlanabilir ve sonrasında, sistem geliştirme ve devreye almayı hızlandırmak için kolayca ulaşılabilir ve tüm Studio 5000 ortamında tekrar kullanılabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir