Acentelerin komisyon sıkıntısı sürüyor

MTSO 30 No'lu Sigortacılık Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Kara, hükümetin sigortacılık sektöründe de fiyat müdahalesine gitmesini beklediklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MELTEM AHATOĞLU

MERSİN - Mersin Ticaret ve Sanayi Odası 30 No'lu Sigortacılık Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Kerim Kara, sektörde yaşanan sorunlarla ilgili güncel açıklamalar yaptı. Sigortacılık sektörünün zor bir dönemden geçtiğine dikkat çeken Kara, bu durumdan en çok etkilenenlerin ise acenteler olduğunu anlattı.

Sigorta şirketlerinin, özellikle zorunlu trafik sigortası nedeniyle maliyeti artınca tasarrufa acentelere ödedikleri komisyonlardan başladıklarını iddia eden Kara, geçmişte yüzde 15 olan komisyonların yüzde 3'lere kadar düşürüldüğünü belirtti. Araç sahiplerinin tüm sigorta şirketlerinin zorunlu trafik sigortası fiyat tekliflerine daha hızlı ve kolay ulaşması hedefleyen "Trafik Sigortası Teklif Alma" uygulamasıyla, bu komisyonun daha da azalacağını düşündüklerini anlatan Kara, şöyle devam etti:

"Fiyatları artan trafik sigortaları üzerine hükümet böyle bir tedbir aldı. Ancak bu tedbirin halka çok da doğru anlatıldığını düşünmüyorum. Çünkü trafik sigortalarına indirim yapılacağı yönünde bilgiler aktarılıyor. Oysa ortada, halkın beklediği yönde sigorta primlerinde herhangi bir indirim yok. Yalnızca acenteler ortadan kaldırılarak acente komisyonları poliçelere indirim adı altında yansıtılacak. Bu da poliçede yaklaşık 50-60 liralık indirim olarak yansıyacak."

Çözüm olarak hükümetin birçok sektörde olduğu gibi sigortacılık sektöründe de fiyat müdahalesine gitmesini beklediklerini dile getiren Kara, trafik sigortalarına standart primli poliçe uygulaması getirilmesi gerektiğini anlattı. Acentelerin lokomotifinin trafik sigortaları olduğunu kaydeden Kara, bu sigortaların acentelerin elinden alınmasının sektörü ciddi ölçüde sıkıntıya düşüreceğini bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir