Sigortacılık başvuruları elektronik ortamda da alınacak

Hazine Müsteşarlığı, "Sigortacılık Genel Müdürlüğü E-Başvuru Sistemi"ni kurdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Hazine Müsteşarlığı'nın, vatandaşların sigortacılıkla ilgili başvurularının hızlı bir şekilde işleme konulabilmesi ve daha rahat takip edilebilmesi amacıyla "Sigortacılık Genel Müdürlüğü E-Başvuru Sistemi"ni kurduğu bildirildi. 

Müsteşarlığın internet sitesinde yer alan açıklamada, Hazine Müsteşarlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanun'da sigortacılık mevzuatının hazırlanması, ilgililerce uygulanmasının takibi ve yönlendirilmesi, sigortalıların korunması için tedbirler alınması Müsteşarlığın görevleri arasında düzenlendiği belirtildi. 

Bu itibarla, vatandaşların sigortacılıkla ilgili başvurularının hızlı bir şekilde işleme konulabilmesi ve daha rahat takip edilebilmesi amacıyla başvuruların elektronik ortamda alınıp değerlendirilmesini teminen "Sigortacılık Genel Müdürlüğü E-Başvuru Sistemi" kurulduğu kaydedildi. 

Sigortacılık ve özel emeklilik ile ilgili şikayetlere ve diğer hususlara ilişkin Müsteşarlığa münhasıran yazılı olarak veya E-Başvuru Sistemi üzerinden başvurulması gerektiği bildirildi. Gerek şahsi ve gerekse telefon yoluyla şikayet, başvuru veya bilgi almak amacıyla yapılan müracaatların işleme alınmadığı duyuruldu.

Bu konularda ilginizi çekebilir