'Türkiye’de yatırıma devam edeceğiz'

AXA Sigorta CEO’su Guillaume Lejeune, “2016 Türkiye için zor geçen bir yıl oldu. Ama yaşananlar bizim uzun vadeli Türkiye’ye bakışımızı etkileyecek olan değişimler değildi. Burada yatırıma devam edeceğiz” dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Esra Özarfat 

BURSA- Marmara Bölge Müdürlüğü’nün yeni ofisinin açılış törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AXA Sigorta CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi Guillaume Lejeune, AXA Sigorta Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi Özer Şimşek, AXA Sigorta Marmara Bölge Koordinatörü Önder Akkaya ve AXA Sigorta acenteleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Bursa’nın Türkiye’nin sanayi merkezlerinden biri olduğunu hatırlatan, AXA Sigorta CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi Guillaume Lejeune, “Özellikle geçtiğimiz yıl Osmangazi Köprüsü’nün açılmasının ardından lojistik ve stratejik avantajı daha da önem kazanmıştır. Bursa, Axa Sigorta’nın 9 bölgesinden biri ve 5’inci sırada bulunuyor. Ama 12 yılda en hızlı büyüyen 2’nci bölgemiz. Buradaki dinamizmi yatırım yaparak bir üst seviyeye taşıdık” dedi.

“Yaşananlar Türkiye’ye bakışımızı etkileyecek değişimler değildi”

BES ve otomatik katılımın son dönemde yaşanan önemli bir kilit değişim olduğuna değinen Guillaume Lejeune, uzun vadeli tasarrufun Türk ekonomisini ileri doğru taşımak adına önemli olduğunu vurguladı. Lejeune , Hazine Müsteşarlığı ve hükümetin de trafik sigortasına ilişkin kanun düzenlemesinin de önemine işaret etti.

2016’yı bir “geçiş yılı” olarak değerlendiren Guillaume Lejeune, “AXA için iyi bir yıl oldu. Planladığımız şekilde gelişmelerin yaşandığı, bizi mutlu eden bir yıl oldu. Yatırımlarımıza devam ettik. Rekabetçi ortamın beraberinde getirdiği zorluklarla birlikte önemli bir geçiş yılı oldu. Yatırım tabanımızı güçlendirdik. Sektörün etkilendiği zorluklardan bizler de etkilendik. 2016 Türkiye için zor geçen bir yıl oldu. Ama global seviyede baktığımızda bu etkiler çok daha olumluydu.

Yaşananlar bizim uzun vadeli Türkiye’ye bakışımızı etkileyecek olan değişimler değildi. Biz buraya yatırım yaparken uzun vadeli düşünüyoruz. Türkiye’de başka krizler de gördük, farklı zorluklar da yaşadık. Ama bunlar bizim buradan çekilmemize neden olmazken, yatırım yapmamıza da engel olmadı. 2017’de belirsizlikler var. Ama biz müşterilerimizi korumaya devam ediyoruz. Büyümenin yanı sıra karlılığımızı da artırmaya çalışacağız. Büyümek istiyoruz ama farklı periyodlara göre çok daha dikkatli davranacağız.Esas bugünlerde yatırıma devam etmenin önemi ortaya çıkıyor. 2017’de de en az 2016 kadar yatırım yapacağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Recep Altepe, AXA Sigorta CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi Guillaume Lejeune, AXA Sigorta Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi Özer Şimşek ile AXA Sigorta Marmara Bölge Koordinatörü Önder Akkaya açılış kurdelesini kesti.

İlk çeyrekte enflasyon beklentisi yukarı yönlüİlk çeyrekte enflasyon beklentisi yukarı yönlü

 

Bu konularda ilginizi çekebilir