Aile işletmelerine hibe desteği

GAP, DAP, DOKAP ve KOP kapsamındaki illere verilen yatırım desteklemelerine ilave olarak küçük aile işletmeleri hibe desteğinden yararlanabilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Güney Doğu Anadolu Projesi (GAP), Doğu Anadolu Projesi (DAP), Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) ve Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamındaki illere verilen yatırım desteklemelerine ilave olarak küçük aile işletmelerine hibe desteği yapacak.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, kalkınma bölgeleri olarak belirlenen GAP, DAP, DOKAP ve KOP kapsamındaki illere verilen yatırım desteklemelerine ilave olarak küçük aile işletmeleri için yeni fırsatlar sunulacak.

İşletmesi aktif olan yetiştiriciler damızlık erkek materyal, koç, teke) alımında hibe desteğinden yaralanabilecek. 2014-2018 yılları arasında uygulanacak olan hibe desteği programının kapsamında ise 100-200 baş ölçekli Küçükbaş hayvancılık için ağıl yapım ve onarım projelerine yüzde 50, sürü ıslahının gerçekleştirmek için damızlık koç ve teke alımına yüzde 80 hibe desteği yapılacak. Büyükbaş hayvancılıkta 10-50 baş anaçlık işletmeler için ahır yapım ve onarım projelerine yüzde 50, meraya dayalı sığır yetiştiriciliği yapılan işletmelere damızlık tabi tohumlama boğası alımına yüzde 80 hibe desteklemesi verilecek.  

Bakanlık tarafından hızla hayata geçirilmesi planlanan proje ile büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmelerinin altyapılarının geliştirilmesi ve hayvansal üretimde verimliliğin artırılması hedefleniyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir