Alanya'da muzun fiyatı 8 liraya çıktı

Alanya'da hava sıcaklıklarında yaşanan ani düşüş nedeniyle açık alanda üretilen muzun kilogram fiyatı 8 liraya kadar çıktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Antalya'nın Alanya ilçesinde hava sıcaklıklarında yaşanan ani düşüş nedeniyle açık alanda üretilen muzun kilogram fiyatı 8 liraya kadar çıktı.

Hasadın ardından Alanya haline yeşil olarak 5 liradan giren muz, sarartma sürecinin ardından tüketiciye 8 liradan sunuluyor.

Alanya Muz Üreticileri Birliği (MUZBİR) Başkanı Hüseyin Güney, kış aylarında yaşanan don olayı nedeniyle açık alanda üretilen muzların zarar gördüğünü söyledi.

Güney, "Hasat dönemimizi bu ay itibarıyla bitirdik. Kış çok zorlu geçti. Muz üretim şartları belli. Alanya'da örtü altı ve açık alanda üretim var. Örtü altında beklenen rekolteye ulaştık. Hava şartları özellikle açık alandaki ürünleri etkiledi. Birçok bahçemizde don nedeniyle sıkıntı yaşandı." dedi.

Alanya Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu da bu yıl kış aylarının sert geçtiğini, soğuk hava nedeniyle açık alanda üretilen muzun yer yer soğuktan etkilendiğini, bu durumun yeşil muzun fiyatının 5 liraya kadar çıkmasına neden olduğunu söyledi.

Toptanda en çok sığır eti fiyatı arttıToptanda en çok sığır eti fiyatı arttı

Pamuk fiyatı bir yılda yüzde 68 arttıPamuk fiyatı bir yılda yüzde 68 arttı

"İlçede 40 bin ton muz üretildi"

Bölgenin üretimi hakkında bilgi veren İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar ise "Muzu 2-3 yıldır örtü altına kaydırdık. 4 bin 300 dekar alanda örtü altı muz üretimi söz konusu. Alanya, Gazipaşa ve Anamur bu anlamda üretim noktaları. 2016 yılında ilçemizde muz üretimi 40 bin ton oldu. Örtü altındaki üretim ise 32 bin ton civarlarında. Muz örtü altına girdiğinde yılda 2 kez hasat edilebiliyor." diye konuştu.