Bayraktar, Çelik'le Rusya gelişmeşlerini görüştü

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Rusya'nın ambargo kararı sonrası oluşan ortamı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile görüştü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Rusya'nın ambargo kararı sonrası oluşan ortamı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile görüştüğünü ve Rusya ambargosunun en fazla üreticiyi etkilediğini, öncelikle üreticiye destek verilmesi, onun ayakta tutulması gerektiğini ilettiğini bildirdi. 

Bayraktar, yazılı açıklamasında, 5 Aralık Dünya Toprak Günü etkinliğinin ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile bir araya geldiğini belirterek, Rusya'nın ambargo kararının en çok çiftçi ve üreticiyi etkilediğini, ambargo başlamadan fiyatların düşüşe geçtiğini kaydetti. 

Bugün üretici fiyatlarının yüzde 25 ile yüzde 40 arasında gerilediğine dikkati çeken Bayraktar, piyasada belirsizliğin hakim olduğunu, ambargo kararı alınmayan limon, biber gibi ürünlerde bile fiyat düşüşleri görüldüğünü bildirdi. 

Bayraktar, bu ortamda, ürününün fiyatı düşen üretici, zarar eden üretici olurken, başka kesimlerin destek peşinde koştuğunu, öncelikle üreticiye destek verilmesi, onun ayakta tutulması gerektiğini Bakan Çelik'e aktardığını vurguladı. 

Rusya'nın ambargo kararından bağımsız olarak çeltik fiyatlarının da düştüğüne, çeltik üreticisinin zor durumda olduğuna işaret eden Bayraktar, "Bakan Çelik'e, 'çeltikte piyasa fiyatları maliyetlerin altına indi, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin, üretici maliyetlerini göz önüne alan bir fiyat açıklaması zorunlu' görüşümüzü de aktardım" ifadesini kullandı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir