“Bursa tarımdan asla vazgeçemez”

Bursa Ticaret Borsası (BTB) Yüksek İstişare Kurulu ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda tarımın Bursa için önemine işaret edildi. Kurul, bu alanda katma değer ve ihracatın artırılması için çalışmalar yapılmasına karar verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) – Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Özer Matlı; Bursa Ticaret Borsası bünyesinde Yüksek İstişare Kurulu oluşturmak istenmesinin temel sebebinin; uluslararası arenada bölgeyi ve Bursa’yı bir adım daha öne taşıyacak ekonomik, ticari ve sınai kalkınmaya katkı sağlayacak görüşler oluşturmak, mevcut çalışmaları izlemek ve değerlendirmek olduğuna dikkat çekti.

Geleceğin kentleri arasında en ön sıralarda bulunan Bursa’nın; tarihi, kültürü, coğrafyası, sanayisi ve tarımı ile bugüne kadar var olandan daha farklı bir bakış açısıyla kabuk değiştirmesi gerektiğine değinen Özer Matlı “Dünyanın teknoloji, yenilik ve yapay zeka alanlarında adeta boyut değiştirdiği günümüzde, tüm sektörlerde büyüme modellerinin üretim odaklı olması, dengeli ve uzun vadeli stratejiler benimsemesi, bununla birlikte global düzeyde adımlar atılması son derece önemlidir” dedi.

Matlı, Bursa’nın ülke ekonomisinde göz ardı edilemeyecek kadar büyük bir payı olduğuna işaret ederek, “Şehrimizin geleceği için gıda, tarım ve hayvancılık sektörlerinde, öncelikli olarak planlanma yapılması ve potansiyel ürünlerimizin katma değerli hale getirilerek, pazarlama kanallarının genişletilmesi son derece önemlidir. Çünkü Bursa tarımdan asla vazgeçemez” diye konuştu.

Toplantı sonunda, olağan toplantılar dışında da bir araya gelinerek, özellikle tarımsal ürünlerde katma değer yaratma ve ihracatı arttırma konularında çalışmalar yapılmasına ve şehrin geleceğinde, tarımın ihmal edilmemesi gerektiği yönünde fikir birliğine varıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir