Bursa’da tarım istişare kurulu oluşturuldu

Bursa Ticaret Borsası, tarım şehri Bursa’da tarımın daha güçlü bir şekilde geleceğe taşınması amacı ile Tarım İstişare Kurulu oluşturulmasına öncülük etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) – Bursa’da tarım sektöründe yer alan tüm paydaşların bir araya geldiği toplantıda konuşan Bursa Ticaret Borsası (BTB) Meclis Başkan Vekili İsmail Aslım, “Amacımız günümüzde stratejik öneme sahip olan gıda, tarım ve hayvancılık sektörlerinde potansiyelini kanıtlamış olan Bursa’nın tüm paydaşlarıyla iş birliği içerisinde yaşanan sorunları tespit etmek. Çözüm odaklı öneriler belirleyerek karar aracılarına iletmek” dedi. Aslım ayrıca, Bursa Ticaret Borsası öncülüğünde oluşturulan kurulun, sorunları dile getiren değil sorunlara çözüm olacak bir kurul olduğuna vurgu yaptı.

Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) ile Bursa Ticaret Borsası’nın yaptığı çalışmalar ve projelerinin anlatıldığı tanıtım sunumunun ardından, toplantıya katılan tüm kurum temsilcileri kurumlarının faaliyetleri hakkında genel bilgilendirmelerde bulundu. Bursa Tarım İstişare Kurulu toplantısı sonunda alınan ortak kararla; kurula ait bilgi havuzunun oluşturularak kurumlar arası iletişimin daha da güçlendirilmesine, ilkeli ve kararlı bir şekilde şehrin tarım politikalarının birlikte planlanarak yürütülmesi kararı alındı.

Bu konularda ilginizi çekebilir