Enflasyona sebep gıda gösteriliyordu, şimdi ne olacak?

Enflasyonda gıdanın etkisinin ulaştırmanın altında kaldığını söyleyen TZOB Başkanı Bayraktar, "Enflasyonun sebebi, suçlusu olarak 'gıda' gösteriliyordu. Şimdi ne denecek? Çiftçi günah keçisi değildir. Bizim üzerimize gelmekten vazgeçin." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, enflasyonda gıdanın etkisinin temmuzda ulaştırmanın altında kaldığını belirterek, "Enflasyonun sebebi, suçlusu olarak 'gıda' gösteriliyordu. Temmuzda enflasyonda gıdanın etkisi ulaştırmanın altına düştü. Şimdi ne denecek? Nasıl davranılacak?" dedi.

Haziran ayında gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde 14,34 olan yıllık enflasyonun temmuzda yüzde 10,07'ye gerilediğine dikkati çeken Bayraktar, fiyatların aylık olarak TÜFE'de yüzde 0,15 arttığını, buna karşın gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde 0,71 oranında düştüğünü söyledi.

Bayraktar, "Etki bakımından ulaştırma ilk sıraya çıktı. Temmuzdaki yıllık enflasyonda ulaştırmanın etkisi yüzde 2,49, konutun etkisi yüzde 1,11'e yükselirken; gıda ve alkolsüz içeceklerin etkisi yüzde 2,19'a indi. Bu rakamlar gösteriyor ki çiftçimiz günah keçisi değildir. Bizim üzerimize gelmekten vazgeçin. Enflasyonu düşürmek istiyorsanız diğer unsurların üzerine gidin." ifadelerini kullandı.

"Hep dışa bağımlı mı kalacağız?"