Ferrari fiyatına traktör

"Burtarım 2012" fuarında sergilenen ve büyük ölçekli arazilerde, 10 traktörün yaptığı işin üstesinden tek başına gelebilecek yeteneğe sahip bir traktör, ikinci el bir Ferrari fiyatına satılıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş tarafından düzenlenen "Burtarım 2012" kapsamında sergilenen ve büyük ölçekli arazilerde, 10 traktörün yaptığı işi tek başına yapabilecek yeteneğe sahip bir traktör, ikinci el bir Ferrari fiyatına satılıyor.

"Burtarım 2012" kapsamında görücüye çıkan ve 10 bin liradan başlayan traktörler arasında en çok ilgiyi 430 bin liralık fiyatıyla Türk Traktör'ün farklı bir modeli görüyor.
Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde açılan fuarda, oraktan traktöre tarımda kullanılan hemen hemen bütün araçlar bulunuyor. Çiftçilerin yoğun ilgi gösterdiği fuarda, Ferrari fiyatına denk gelen traktöre, çiftçiler bakmakla yetiniyor.
Türk Traktör'ün Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fuarda görücüye çıkardıkları aracın, kendi standartlarındaki en büyük ve fuardaki en pahalı traktör olduğunu söyledi.
Traktörün 8 silindirli, 390 beygir gücünde bir performansa sahip olduğunu belirten Özdemir, "En az 5 bin dekarlık olan, çok büyük bir ölçekte araziye sahip çiftçilere hitap ediyor. Bu yıl biri Çukurova, biri de Gelibolu bölgelerinde olmak üzere 2 tane sattık. Bunun en büyük özelliği, büyük arazi ölçeğinde 10 traktörün yapacağı işi tek başına yapıyor. Oldukça yüksek bir hızda çalışıyor" dedi.
Özdemir, günümüzdeki küresel ısınmanın hakim olduğu iklimsel koşullarda, zamanla yarışıldığını ifade ederek, "Yağmurdan önce çok hızlı bir şekilde pamuğu toplamak, buğdayı ekmek gerekiyor. 7, 8, 9 bin hektar gibi büyük ölçeklerdeki alanlarda hız çok önemli. Tabii bu traktör aynı zamanda hız getiriyor. 8-9 operatör avantaj sağlıyor. Ayrıca yakıt ekonomisi sağlıyor" diye konuştu.
Traktörün Amerika'daki fabrikalarında üretildiğini belirten Özdemir, şunları kaydetti:
"Bunun fiyatı 240 bin dolar. Yani 430 bin lira civarında. İkinci el bir Ferrari fiyatına denk geliyor. Ancak sadece alım fiyatı bir kriter değil. Önemli olan sağladığı avantajlar. Artık tarım iktisadi bir işlem ve kullanılan teknoloji, hız, performans, yakıt ekonomisi çok önemli. Bu traktör bunlardan oldukça fazla kar sağladığı için, bence pahalı değil."
 

Bu konularda ilginizi çekebilir