Fındık fiyatı 12 liranın altına düştü

Ordu'da serbest piyasada 12 liradan işlem gören 50 randımanlı kabuklu fındık 11,75 liraya geriledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ordu'da serbest piyasada 12 liradan işlem gören 50 randımanlı kabuklu fındık bugün 11,75 liraya düştü.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, borsada bugün 11,75 lira olarak açıklanan fındık fiyatı karşısında şok olduklarını belirtti.

Fındık rekoltesinin yarı yarıya düşük olduğu bir sezonda fiyatların sürekli gerilemesine anlam veremediklerini ifade eden Soydan, "Artık birilerinin buna 'dur' demesi lazım. Bizlerin de sabrı taşmaktadır. Kimsenin bu üreticinin hakkını gasbetmesine izin vermeyeceğiz. Beklentimiz bir an önce bu fiyata müdahale edilmesidir." dedi.

Soydan, yetkili makamlardan açıklama beklediklerini kaydederek, "Artık üretici yoruldu. Üretici çok yıprandı. Üretici ne yapacağını şaşırdı. Bu üreticinin de bir sabrı var. Kimse bizimle alay etmesin. Biz sadece hakkımız olan rakamı istiyoruz. Kimseden sadaka falan istemiyoruz." diye konuştu.

Serbest piyasanın arz ve talebe göre şekillendiğini herkesin çok iyi bildiğini dile getiren Soydan, bu sezon pazara fındık inmediğini, buna rağmen fiyatın sürekli gerilemesine anlam veremediklerini söyledi.

Soydan, sadece üreticilerin değil manavların da mağdur olduğunu ve bir çıkış yolu aradığını belirterek, "Karadenizli artık fındığının para etmesini bekliyor. Lütfen artık bu üreticiyle alay edilmesin. Üretici fındığına küsmüş durumda. Daha fazla bu üreticiyi küstürmeyelim." ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir