Fındık üreticilerine sigorta uyarısı

Doğu Karadeniz'de etkili olan kar yağışı ve soğuk havayla birlikte fındık bahçeleri hasar gören üreticilerin, TARSİM'e başvurabilecekleri belirtildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, daha önce Türkiye genelinde yaklaşık 103 bin fındık üreticisinin, zirai don riskine karşı Tarım Sigortaları Havuzu'na (TARSİM) başvurarak bahçelerini sigortalattığını ifade etti.

Bu üreticilerin, bahçelerinde hasar tespit etmeleri durumunda, TARSİM'e başvurarak zararlarını ilgili sigorta şirketlerinden karşılanmasını istemeleri gerektiğini kaydeden Soydan, "Üreticilerimiz bu konuda geç kalmadan TARSİM'e başvurarak bahçelerini inceletebilir. Bu başvurunun zamanında yapılması gerekmektedir. Aksi durumda üreticilerimiz mağduriyet yaşayabilir." dedi.

Fındık bahçesinin zarar gördüğünü tespit eden üreticilerden başvuru konusunda hassas davranmalarını isteyen Soydan, "Başvuru halinde TARSİM'den yetkililer bahçeleri inceleyecek ve rapor tutacak. Fındık bahçesinde ne kadar hasar oluşmuş, bunun tespitini yapacak. Daha sonra da bu tespitle üreticiye belli bir ödeme yapılacak." diye konuştu.

Soydan, 2014 yılında yaşanan don sonrası TARSİM'in güven kazanarak sigorta başvurusu yapan bütün üreticilere ödeme yaptığını kaydederek, "Üreticilerimiz bu konuda kesinlikle endişelenmesin. Bahçelerinde bir hasar tespit ettiyse hemen çalışmalarına başlasın." değerlendirmesinde bulundu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir