FİSKOBİRLİK, üreticinin elindeki fındığa talip

Kapılarının bütün üreticilere açık olduğunu söyleyen FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, bütün üreticilerin ürünlerine talip olduklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, üreticilerin beklettiği ürünlerinin tamamını alacak güce sahip olduklarını belirterek, "Bütün üreticilerimizin ürünlerine talibiz" dedi.

Bayraktar, kurum olarak sezon başından bu yana 10 bin tonun üzerine fındık satın aldıklarını anlatarak, "Şu anda üreticilerimiz fiyat beklentisinden dolayı ürünlerini pazara indirmek istemese de kurum olarak her daim fındık alacak güce sahip olduğumuzu duyurmak isterim. Kapılarımız bütün üreticilere açık. FİSKOBİRLİK üreticilerimizin hizmetinde" ifadelerini kullandı. 

Şu anda birçok manav ve tüccarın fındık alımı noktasında tereddüt yaşadığına işaret eden Bayraktar, "Bazı manavların ürün almadıklarını duyuyoruz. Çünkü piyasada bir belirsizlik söz konusu. Yaşanan bu belirsizlik karşısında sezonu kapatan tüccarlar oldu" diye konuştu.

Bayraktar, FİSKOBİRLİK olarak piyasanın 30-40 kuruş üzerinde fındık alımı yaptıklarını dile getirerek, "Ödemeleri ise peşin yapıyoruz. Üreticilerimize çağrımız satmak istedikleri ürünlerini kurumumuza getirebilirler. Üreticilerimizin beklettiği ürünlerinin tamamını alacak güce sahibiz, bütün üreticilerimizin ürünlerine talibiz" değerlendirmesinde bulundu.

"Zirai donun etkilerini araştırıyoruz"

Geçen hafta Doğu Karadeniz'de hava sıcaklığındaki ani düşüş ve bazı yerlerde kar yağışının etkili olması sonrası don yaşandığını kaydeden Bayraktar, "FİSKOBİRLİK olarak zirai donun etkilerini araştırıyoruz. Ekiplerimiz sahada inceleme yapıyor. Bizim de ilk tahminlerimiz özellikle Karadeniz'in doğusunda yer yer kısmi zirai donun olduğu yönünde ancak zirai don fındığa ne kadar hasar verdi, tam bilemiyoruz. Ekiplerimizin raporunu bekliyoruz" dedi. 

Bayraktar, yeni sezonda Batı Karadeniz'de fındığı bol beklediklerini ancak aynı şeyi Doğu Karadeniz için söyleyemeyeceğini belirterek, "Bazı yıllarda fındık yeterince doğuş yapmayabiliyor. Yeni sezonda Batı Karadeniz'de oldukça fazla ancak Doğu Karadeniz'de çok az fındık olmasını bekliyoruz. Uzmanların da görüşleri bu yönde" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir