Hayvan başına 300 TL destek ödemesi

Amaçlarının yerli üreticiyi desteklemek olduğunu belirten Eker, yerli besicilik yapan üreticilere destek ödemesi yapacaklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KIRKLARELİ - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, yerli besicilik yapan üreticilere hayvan başına 300 TL destek ödemesi getireceklerini açıkladı. Eker, "1 Ocak 2012 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, kulak küpe numarasıyla kayıt yaptırılan erkek danayı üç ay süreyle besleyen ve kayıtlı bir mezbahada kestiren üretici 300 lira destek alacak. Bu projeye 450 milyon TL kaynak aktardık. Amacımız yerli üreticiyi desteklemek" dedi.

Bakan Eker, partisinin il kongresine katılmak üzere geldiği Kırklareli'de Vali Mustafa Yaman'ı makamında ziyaret etti.
Eker, burada yaptığı açıklamada, hükümet olarak başlattıkları süt projesinin ihalesini tamamladıklarını, projenin başta çocuklar olmak üzere üreticiye ve sanayiciye büyük fayda sağlayacağını belirtti.

Proje kapsamında Türkiye'de 7 milyon öğrenciye ücretsiz süt dağıtılacağına dikkati çeken Eker,"Sayın Başbakanımızın talimatıyla çok önemli bir proje başlattık. Projenin ihalesi bitti. Türkiye'deki 7 milyon öğrenciye bu ay sonuna doğru süt dağıtımı yapılacak. Proje kapsamında dağıtılan sütler öğrencilerimizin gelişimine katkı sağlayacak. Üretici ve sanayicimize de destek olacak"dedi.
Türkiye'nin tarım üretiminde Avrupa'nın bir numaralı ülkesi olduğunu anlatan Eker, bu başarıda hükümet olarak tarıma ve üreticiye verdikleri desteklerin katkısının büyük olduğunu ifade etti.

Tarım üretimi bakımından Türkiye'nin dünyada 7. sırada olduğunu vurgulayan Eker, "Türkiye Avrupa'nın bir numaralı tarım üreticisi haline geldi. Türkiye tarım üretimi bakımında Avrupa'da 1. sıraya yükseldi. 8 yıl önce Avrupa'da 4.sıradaydık. Dünyada ise 11. sıradaydık. Şimdi dünyada 7. sıraya yükseldik. Bunları uluslararası kuruluşların raporları söylüyor. Bunlar güzel gelişmeler" diye konuştu.

"Yerli üreticiye hayvan başına 300 TL destek geliyor"

Bakan Eker, yerli besicilik yapan üreticiye 300 TL destek ödemesi yapacakları müjdesini verdi.
Konunun Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını belirten Eker,"Şu anda Bakanlar Kurulu'nda imzaya açtığımız yeni bir destek kalemi var. Yerli besicilik yapan üreticilerimize hayvan başına 300 TL bir destek ödemesi getiriyoruz. 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, kulak küpe numarasıyla kayıt yaptırılmış erkek danayı üç ay süreyle besleyen ve bir kayıtlı mezbahada kestiren üretici 300 lira destek alacak. Bu projeye 450 milyon TL kaynak aktardık. Amacımız yerli üreticiyi desteklemek, korumak ve teşvik etmek"dedi.

"Trakya'yı Türkiye'nin hayvancılık üstü yapmak istiyoruz"

Eker, Trakya'nın hayvancılık bakımından önemli bir bölge olduğunu, bu bölgenin tarım ve hayvancılık alanında çok önemli bir yere gelmesi için hükümet olarak bir dizi projeler hayata geçirdiklerini belirtti.
Trakya Bölgesi'nin şap hastalığından arındırılmış bir bölge olduğunu ifade eden Eker, şunları söyledi:
"Burada özellikle hayvancılıkla ilgili önemli gelişmeler var. Biz bu bölgeyi Türkiye'nin hayvancılık üssü haline getirme çabası içerisindeyiz. Trakya'yı Türkiye'nin hayvancılık üstü yapmak istiyoruz. Çalışmalarımızı o doğrultuda yürütüyoruz. Biliyorsunuz bu bölge şap hastalığından arındırılmış bir bölge. İki yıl önce şap hastalığından ari olduğuna dair belge aldık, uluslararası sağlık kuruluşları tarafından. Cumhuriyet tarihinde ilk kez Türkiye'nin bir bölgesi şap hastalığından ari hale gelmiş oldu. Çok önemli bir gelişme. Hatta biz buranın yapısını muhafaza edelim diye Kurban Bayramı'nda bile Anadolu yakasından Trakya yakasına hayvan geçişlerini kontrol altına aldık ki, bölgede bir hastalık oluşmasın."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir