"İtalyanların bu oyununa gelmeyeceğiz"

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar, İtalyan derneğinin, Türk fındığını "en tehlikeli gıda ürünleri" listesine almasına tepki gösterdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, "Bunun bilimsel bir tarafı yok. İtalyanların bu oyununa gelmeyeceğiz." dedi.

Bayraktar, Türkiye'nin üretimde dünya lideri olduğu fındık için "tehlikeli ürün" iddiasında bulunan İtalyan Tarımcılar Derneği Coldiretti'ye tepki göstererek, bunun asla kabul edilir olmadığını söyledi.

İtalya'nın Türkiye'den en fazla fındık alan üç ülke arasında yer aldığını hatırlatan Bayraktar, "Bizim tahminimiz İtalyanlar böyle iddiaları ortaya atarak Türk fındığını daha ucuza almak istiyor. Tüm dünya Türk fındığının kalitesini çok iyi biliyor. Bunu İtalyanlar da çok iyi biliyor ama amaç başka olduğu için böyle gelişi güzel iddialar ortaya atıyorlar. Bunun bilimsel bir tarafı yok. İtalyanların bu oyununa gelmeyeceğiz." diye konuştu.

Bayraktar, geçmiş yıllarda da Türk fındığının üzerinde benzer oyunların oynadığına işaret ederek, "Maalesef benzer oyun aynen sürüyor. Türkiye olarak dünya fındık üretiminin yüzde 70'ni elimizde bulunduruyoruz. Bu durum da ister istemez birilerini rahatsız ediyor." ifadelerini kullandı.

Türk fındığının halen en güvenilir tarım ürünlerinin başında geldiğine de vurgulayan Bayraktar, "Bu konuda hükümet yetkililerimiz de gerekli açıklamalarıyla tepkilerini ortaya koydular. Gerek Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü sayın Numan Kurtulmuş, gerekse de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Faruk Çelik, açıklamalarıyla Türk fındığına olan desteklerini açıkça gösterdiler. Kendilerine de bu anlamda tüm üreticiler adına teşekkür ediyorum." açıklamasında bulundu.

Bayraktar, İtalyanları, iddiasını ispatlamaya davet etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir