"Fındıkta mutlaka müdahale alımı olması lazım"

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar, "Müdahale alımının yapılması, dünya fındık piyasasının Türkiye tarafından kontrol edilmesi açısından önemlidir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, fındıkta müdahale alımının yapılmasının, dünya fındık piyasasının Türkiye tarafından kontrol edilmesi açısından önemli olduğunu söyledi.

Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fındıkta müdahale alımının gerekli olduğunu belirterek, "Fındığın yüzde 70'ini üreten bir ülke olarak, stok taşınmaması durumunda dünyadaki piyasayı kontrol etme şansımız olmaz. Dünyadaki piyasanın yüzde 70'ini üreten bir ülkenin müdahale alımı yapması lazım çünkü oradaki fiyat istikrarı, piyasanın durumu ana üretici olduğumuz için öncelikle bizi etkiliyor" dedi.

Kamuoyundaki "fındıkta müdahale alımı" tartışmalarının geç kalınmış bir tartışma olduğunu vurgulayan Bayraktar, şunları kaydetti:

"Geç de olsa gündeme gelmiş olması, bundan önceki kayıpları telafi etmez belki ama geleceği kurtarma adına olumlu sonuç doğurabilir. Müdahale alımı bugüne has bir tartışma değil. Biz, Türkiye'de müdahale alımının olmasını savunuyoruz. Bu konuda FİSKOBİRLİK'e görev verilirse bütün kurum ve kuruluşlarımızla her türlü çalışmayı yapmaya hazırız. 

Bunu Türkiye'de fındıkla ilgili en hazır kuruluş FİSKOBİRLİK yapabilir. Hazine'nin stoklarla, maliyetlerle ilgili aktaracağı para konusundaki tecrübesi dolayısıyla en verimli şekilde FİSKROBİRLİK yapacağı için 'FİSKOBİRLİK olsun' diyoruz. Müdahale alımının yapılması, Türk fındığının, dünya fındık piyasasının Türkiye tarafından kontrol edilmesi açısından önemlidir. Bu anlamda bizim tavrımız, müdahale alımının mutlaka olması yönündedir." 

Bu konularda ilginizi çekebilir