Tarım Kredi'den takipteki kredilere 3 yıl taksit

Tarım Kredi Kooperatifleri, borcu takibe düşmüş ortaklarının borçlarının yüzde 20'sini ödemeleri şartıyla, kalan kısmını 3 yılda ödenmesi yönünde kolaylık getirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, kanuni takipte borcu bulunan ortaklarının borçlarının yüzde 20'sini ödemeleri şartıyla, kalan kısmını temerrüt faizi uygulanmadan 3 yılda taksitle ödenmesi yönünde bir kolaylık getirdi. Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu, borcunu ödemek isteyen ortaklarının borçlarını ödenebilir bir hale getireceklerini söyledi.

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, mevcut borçlarıyla ilgili ödeme güçlüğü içinde bulunan ortaklarına, yüzde 20 peşin ödeme şartıyla 3 yıl vade olanağı sağlayacak. Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu, ödeme kolaylığından, 1 Ocak 2011 itibariyle takip hesaplarında bulunan ortakların yararlanabileceğini, hayvancılık kredilerinde ise 31 Ocak 2014 itibarıyla kanuni takipte bulunan ortakların yararlanması yönünde karar alındığını aktardı.

Kefil ve teminat bulamayan borçlu ve borçla ilgililerden en az yüzde 50'sini peşin ödemeleri halinde kalan borçları için de 3 yıl taksit yapacaklarını ifade eden Kutlu, borçlarını zamanında ödemeyen ortakların önce idari takibe sonra da kanuni takibe uğradıkları bilgisini verdi. Kutlu, icra takibi başlatılan alacaklar için borç miktarına göre yüzde 10-12 arasında avukatlık vekalet ücreti oluştuğunu hatırlattı.

Borcunu ödeme isteği bulunan ortakların borçlarının ödenebilir hale getirilmesi için tüm imkanlarını zorladıklarının altını çizen Kutlu, “Kanuni takipteki alacakların kooperatif-ortak ilişkilerinin bozulmadan tahsil edilebilmesi için bu alacaklara vadelerinden itibaren uygulanmakta olan temerrüt faizi yerine normal faiz uygulayarak bu borçları ödenilebilir hale getiriyoruz. Bu bağlamda, temerrüt faizi yerine normal faiz oranı üzerinden basit usulde hesaplama yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

Kutlu, ödeme kolaylığına ilişkin başvuruların 31 Aralık 2014 tarihinde sona ereceği bilgisini verdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir