Tarım Kredi'ye 35 bin yeni ortak

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Kutlu, geçtiğimiz yıl 35 bin 356 genç üreticinin ortak olduğunu açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu, Türk çiftçisinin her zaman "güven kapısı" olan Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerine 2013 yılında 35 bin 356 genç üreticinin ortak olduğunu belirterek bunun, kendilerine olan güveni gösterdiğini bildirdi.  

Kutlu, yazılı açıklamasında, Türkiye genelinde 1 milyon 100 bin ortağı olan ve bin 649 birim kooperatifi ile Türk çiftçisine 151 yıldır hizmet veren Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerine ilginin artarak devam ettiğini ifade etti.  

Küresel ısınma, hızlı nüfus artışı, tarımsal alanların daralması, biyo yakıt kullanımı, su kıtlığı gibi nedenlerle gıdanın öneminin her geçen gün arttığını belirten Kutlu, şunları kaydetti: 

'Herkesi Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri çatısı altına bekliyoruz'

'Tarım, dünyada artık stratejik sektör haline geldi. Tarımın önemi her geçen gün katlanarak artıyor. Ülkemizde de modern tarıma geçilmesi ile birlikte bu sektörümüze ilgi her geçen gün artmaktadır. 151 yıldır Türk çiftçisine hizmet veren, tüm tarımsal girdileri kar amacı gütmeden temin eden ve ortaklarının ürünlerini değerlendirerek Türk çiftçisinin her zaman güven kapısı olan Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerine 2013 yılında 35 bin 356 genç üretici ortak oldu. Bu, bize olan güveni göstermektedir. Sorumluluğumuz daha da artmaktadır. Sorumluluğumuzun ciddiyetini bilerek tarımla geçinen herkesi Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri çatısı altına bekliyoruz' 

Dünyada kooperatifçiliğin hızla geliştiğini ve 1 milyar üreticinin kooperatif üyesi olduğunu belirten Kutlu, krize karşı direnen, ayakta kalan hatta krizden kazançlı çıkan tek sektörün kooperatifçilik olduğunu ifade etti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir