TMO, fındık alımına 24 Nisan'da başlıyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, TMO'nun 24 Nisan'dan itibaren Giresun kalite fındığı kilogramı 10,50 liradan, Levant kalite fındığı ise kilogramı 10 liradan almaya başlayacağını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) 24 Nisan'dan itibaren fındık alımına başlayacağını duyurdu.

Çelik, fındığın üretici fiyatlarında çok ciddi bir dalgalanma olduğunu belirterek, bu dalgalanmaları izlediklerini, Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO), 24 Nisan Pazartesi gününden itibaren Giresun kalite fındığı kilogramı 10,50 liradan, Levant kalite fındığı ise kilogramı 10 liradan almaya başlayacağını bildirdi.

Çelik açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Buradaki amaç, alt eşik fiyatıdır. Bunun altında fındığın satılmasına müsaade etmeyeceğiz. Piyasada fındık fiyatlarının 10 liranın altına indiğini görüyoruz. Yukarı fiyat her zaman beklentimiz olacaktır."

"Depolama sorunu istikrarsızlık getiriyor"

Depolamada altyapı sorununa da işaret eden Çelik, piyasa altyapısının gelişmemesinin bazı istikrarsızlıkları beraberinde getirdiğini söyledi.

Çelik, lisanslı depolamaya ilişkin TMO bünyesinde çalışmalarının devam ettiğini kaydederek, "Özel sektörün yaptığı depolar var. Bizim de TMO bünyesinde lisanslı deponun inşa edilmesi ve faaliyete geçmesiyle ilgili çalışmalarımız son aşamaya geldi. Dilediği zaman fındığı sağlıklı koşullarda saklama imkanını ve satma imkanını kendisine vermiş olacağız." diye konuştu.

Bakanlık yetkilileri Rusya'da

Bakan Çelik ayrıca, Rusya'nın Türkiye'den bazı tarım ürünleri ithalatına yönelik uyguladığı ambargoyu kaldırması için bakanlık yetkililerinin Rusya'da temaslarını sürdürdüğünü de bildirdi.

TMO, fındıkta 10 yıl sonra yeniden devreye giriyorTMO, fındıkta 10 yıl sonra yeniden devreye giriyor

Bu konularda ilginizi çekebilir