Tokat'ta 500 besici dolandırıldı

Tokat'ta vatandaşlardan, bedelini Kurban Bayramı'ndan sonra ödemek üzere büyükbaş ve küçükbaş hayvan alan kasap baba ile 2 oğlunun, borçlarını ödemeden ortadan kayboldukları ileri sürüldü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

TOKAT  - Tokat'ın ilçe ve köylerindeki vatandaşlardan, bedelini Kurban Bayramı'ndan sonra ödemek üzere çok sayıda hayvan satın alan kasap baba ile 2 oğlunun, borçlarını ödemeden ortadan kayboldukları ileri sürüldü.
 
İddiaya göre, Almus ilçesinde kasaplık yapan M.D ile oğulları O.D ile E.D, Kurban Bayramı öncesinde, bu ilçenin yanı sıra, Erbaa ve Niksar ilçeleri ile köylerinden, bedelini bayramdan sonra ödemek üzere çok sayıda büyükbaş ve küçükbaş hayvan satın aldı. Bayramın ardından, kurbanlıkların parasını almak isteyen vatandaşlar, baba ile oğluna ulaşamadı. Cep telefonlarının kapalı olduğu bildirilen baba ile oğullarının, dükkanlarını kapatıp kurbanlıkların parasını da alarak ortadan kayboldukları iddia edildi.
Almus'ta esnaflık yapan Remzi Doğu, kasabın çevre ilçelerinden ve köylerden bedelini bayram sonrasında ödemek kaydıyla hayvan satın aldığını bildirdi.
Kurbanlıkların parasını almak için pazartesi günü kasap dükkanının önüne geldiklerini ve dükkanın kapalı olduğunu gördüklerini belirten Doğu, "Bunlar ilçeyi, köyleri yaklaşık 1.5 milyon lira dolandırdı, Kasap vatandaşlardan büyükbaş, küçükbaş hayvan aldı. Bu adam bize dürüst göründü. Bu olay televizyondan izlediğimiz, dolandıran kuyumcu olayı gibi. Bu adamlar bir semti dolandırdı. Güven üzerine kurbanlıkları veresiye verdik, kurbana diye, 20, 30, 40 60 bin, bu vaziyette. Biz ondan hiç şüphelenmedik. Bu, bize 4 yıl boyunca güven sağladı. Bayram ertesi alacağımızı almaya geldiğimizde ortada kimse yok. Tahminimizce bu adamlar yurt dışına gitti. Üçünün de telefonları kapalı. Savcılığa ve emniyette suç duyurusunda bulunduk. Tahmini 500 kişiyi dolandırdı" diye konuştu.
Ali Aybek ise "Kurban Bayramı için ben de 24 tane toklu verdim. Kurban Bayramı'nda da ortadan kayboldu. Samimi bir hava teşkil ettiği için senet ve çek almadık" dedi.
Almus Ziraat Odası Başkanı Murat Karabay da, "İlçemizde kasaplık yapan şahsın yarattığı mağduriyet bir kaç yıl ekonomik etki yapacaktır. Bu şahsın yaptığı yanına kar kalmamalı. Yaklaşık 500 kişi, 1,5 milyon TL'nin üzerinde dolandırıldı" ifadelerini kullandı.