Torku, pekmez üretimine başladı

Konya Şeker, Torku markasıyla piyasaya sürdüğü pekmezle bölgenin şeker üretim hacmini genişleterek çiftçinin gelirini artırmayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rabia KORKMAZ / DÜNYA

KONYA - Gıda sektörünün öncü kuruluşlarından Konya Şeker, Torku markasıyla tüketiciye sunduğu ürün portföyünü genişletmeye devam ediyor.

Bölgede üretilen ürünlerin değerini arttırmak ve üretim hacmini genişletmek amacıyla tarımsal ürünleri işleyecek tesisleri peyderpey üreticiye kazandıran Konya Şeker, Torosların merkezine inşa ettiği Torku Meyve Suyu, Sirke ve Pekmez Üretim Tesisi'nde pekmez üretimine de başladı.

Aladağ Bölgesi'nin meşhur üzümünden elde edilen pekmez ile Konya'nın şeker üretim hacminde de genişleme bekleniyor. 2016 hasat sezonunda üretime başlayan tesis, hem bölgeye doğrudan istihdam imkânı sunuyor hem de bölge çiftçisinin ürettiği elma, üzüm gibi ürünlerin değerini artırıyor ve bu ürünlerin çiftçi lehine fiyat regülasyonuna da hizmet ediyor.

Çiftçinin ürünü değerlendi

Çiftçinin daha çok üretmesini ve ürettiğinden daha çok kazanmasını hedefleyen firma, bu kapsamda gıda sanayine yönelik yatırımlarına devam ediyor. İç Anadolu Bölgesi'nde üretilen üzüm, elma gibi meyveleri değerlendirmek, bölgenin meyve üretim potansiyelini harekete geçirip bölge çiftçisinin gelirini artırmak için Toroslar'ın merkezine kurulan Torku Meyve Suyu, Sirke ve Pekmez Üretim Tesisi, 2016 yılında faaliyete geçmişti.

"Bölgemizin ciddi bir ihracat kapasitesine sahip olduğuna inanıyoruz"

Torku Meyve Suyu, Sirke ve Pekmez Üretim Tesisi'nin, bölge çiftçisinin üretimiyle daha da büyüyeceğini dile getiren AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, "Bölgemizin, başta elma ve üzüm olmak üzere birçok meyvede çok ciddi bir ihracat kapasitesinin olduğuna inanıyoruz. Biz bu yatırımla ilk adımı attık. O adım, özellikle ihracat pazarlarından Konyalı, Karamanlı kısaca bölge ve ülke çiftçisinin önce pay alması, daha sonra da aldığı payı arttırması için atılan ilk adımdır ve inşallah o payı bölge üreticisi, Torku'nun bayraktarlığında kısa sürede almaya başlayacaktır" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir