Üreticinin elinde hayvan kalmadı

TZOB Başkanı Bayraktar, kurban satışlarının üreticiyi memnun ettiğini belirterek "Erzurum, Sakarya gibi bazı iller dışında üreticinin elinde hayvan kalmadı" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, kurban satışlarının üreticiyi memnun ettiğini belirterek "Erzurum, Sakarya gibi bazı iller dışında üreticinin elinde hayvan kalmadı. Bundan dolayı üreticilerin bayram sonrası Et ve Süt Kurumu’na hayvanlarını kestirmek için ciddi bir müracaatları olmadı" dedi.

Bayraktar, yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı sonrasında Ziraat Odaları ve üreticilerle yaptıkları görüşmelerden, kurban satışlarının üreticiyi memnun ettiği sonucunu çıkardıklarını belirtti.Üreticilerin çoğunun kurban pazarına getirdiği hayvanlarını sattığını, genelde üreticinin elinde hayvan kalmadığını vurgulayan Bayraktar, şunları kaydetti:

"Bunda kurbanlık hayvan ithalatının yapılmaması ve fiyatların, geçen yılki seviyelerde seyretmiş olması etkili oldu. Sonuç olarak kurbanlık hayvan satışları üreticilerimizi memnun etmiştir. Kurban fiyatları, bayram öncesinde kamuoyuna açıkladığımız seviyelerde gerçekleşmiştir."

Bazı illerde büyükbaş kurbanlık kalmadığından dolayı alıcıların küçükbaşa yöneldiğine dikkati çeken Bayraktar, şöyle devam etti:
"Bu küçükbaş kurban satışlarını da hızlandırdı. Fiyatların geçen yıla yakın makul seviyelerde şekillenmiş olması talebi de artırdı. Satılan hayvan sayısının geçen yıla göre daha fazla olduğu görülüyor. Hayvan satışlarının iyi olması, hayvanların üreticinin elinde kalmasını dolayısıyla tüccarların bu hayvanları ucuza kapatmasını engelledi."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir