ZEYDER'de Yıldırım dönemi

Zeytin Üreticileri ve Sanayicileri Derneği (ZEYDER) 2. Olağan Gelen Kurul toplantısı gerçekleştirildi. Genel kurul sonrasında bir araya gelen yönetim kurulu, yapılan görev dağılımı ile başkanlığa Milletvekili Bedrettin Yıldırım’ı getirdi. Başkan vekili de Osman Bostancı oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) - Zeytin sektöründe yaşanan sorunların çözümü amacıyla 2016 yılının Şubat ayında kurulan ZEYDER Olağan Genel Kurulunun açılış konuşmasını yapan, ZEYDER’in Kurucu Başkanı ve Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, “Derneğimizin kuruluş amacı zeytin üreticilerini, sanayicilerini, perakende satış temsilcilerini, üreticinin temsilcileri olan sivil toplum örgütlerini bir araya getirmek ve sektörün sorunlarını tespit etmek, çözüme kavuşturmak amacıyla kurulmuştur. Görevimizi, Tarım Bakanlığında müsteşarlık, Tarım Kredi Kooperatifleri’nde genel müdürlük yapan 24. Dönem AK Parti Bursa Milletvekili olarak görev yapan değerli büyüğümüz olan Bedrettin Yıldırım’a devretmiş olmanın gururunu yaşıyorum” dedi. Asa, Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi’nin düzenlediği Türkiye Zeytin Rekoltesi çalışmalarında da yer aldıklarını da söyledi.

ZEYDER Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım da yaptığı konuşmada, “Zeytin üreticilerimizin ve işletmelerin sorunları konularında dernek olarak çözüm odaklı olacağız. Marmarabirlik’in bölgedeki yükü çok ağır. Dernek olarak Marmarabirlik’e her konuda destek olacağız” diye konuştu.

ZEYDER’in yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Bedrettin Yıldırım, Haluk Başar, Osman Bostancı, Halit Sezgin, Esra Uzun, Mustafa İlgen, Mustafa Alhat, İbrahim Özhan ve Raif Döner.

Bu konularda ilginizi çekebilir