Zeytinlikle ilgili maddenin tasarıdan çıkarılması bekleniyor

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Asa, Üretim Reform Tasarısı'ndaki zeytinliklerle ilgili maddenin, komisyona geri çekilmesinin üreticiler tarafından sevinçle karşılandığını söyledi. Asa, "Sektörümüzün geleceği için ilgili maddenin değerlendirmesinin çok iyi yapılması gerekir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DÜNYA (BURSA)

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, Üretim Reform Tasarısı'ndaki zeytinliklerle ilgili maddenin, komisyona geri çekilmesinin üreticiler tarafından sevinçle karşılandığını söyledi. Asa, "Sektörümüzün geleceği için ilgili maddenin değerlendirmesinin çok iyi yapılması gerekir" dedi.

Asa, 30 bin ortağın ekmeğini zeytinden çıkardığını belirterek, üreticinin aleyhine olacak bir durumun düşünülemeyeceğini kaydetti.

Tasarının zeytinlik alanlara zarar vereceğini ifade eden Asa, "Bu hafta komisyonda yeniden görüşülecek maddenin tasarıdan çıkarılacağını düşünüyoruz" diye konuştu. 

Marmarabirlik olarak bugüne kadar konuyla ilgili bakanlıklar nezdinde girişimlerde bulunduklarını kaydeden Asa, şunları söyledi:

"7 Haziran'da Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanımız Faruk Özlü, Gıda, Tarım Hayvancılık Bakanımız Faruk Çelik ve AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş ve aynı zamanda milletvekillerimizin de katılımlarıyla düzenlenen toplantıda, tasarı hakkındaki görüşlerimizi sunduk. Bu toplantının ardından tasarının komisyona geri çekilmesine karar verilmiştir. Bu hafta komisyon görüşmelerinde ilgili maddenin tasarıdan çıkarılacağını düşünüyoruz. Önümüzdeki süreçte ise sektörün tüm bileşenleriyle görüşülmesi, özellikle üretici birlikleri ve sivil toplum kuruluşlarının onayı alınarak yasal düzenlemeye gidilmesi ülke menfaatine olacaktır."

Zeytinlik düzenlemesi geri çekildiZeytinlik düzenlemesi geri çekildi