Android 7.0 Nougat geldi!

General Mobile GM 5 Plus için Android 7.0 Nougat güncellemesi dağıtılmaya başlandı. General Mobile sözünü tuttu!

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Geçtiğimiz hafta Cuma günü General Mobile, Twitter hesabı üzerinden GM 5 Plus kullanıcılarına müjdeli haberi vermişti. Android 7.0 Nougat güncellemesinin dağıtımına başlanacağı duyurusu yapılmıştı. Firma sözünü tuttu.

Android One projesi kapsamında duyurulan General Mobile GM 5 Plus modeli, diğer Android One modelleri gibi güncellemelerde öncelikli cihazlar arasında. Google partnerliğinde geliştirilen bir telefon olan GM 5 Plus, Nexus modellerinden sonra güncelleme alan sayılı cihazdan biri oldu.

Amiral gemilerinin hiçbirine henüz güncelleme verilmemişken, GM 5 Plus kullanıcılarına kademeli olarak güncelleme dağıtımı başlandı. 29 Eylül akşamına kadar tüm GM 5 Plus modellerine Android 7.0 Nougat güncellemesi dağıtılmış olacak. Güncellemeye ilişkin olarak herhangi bir sorun rapor edilmedi. Sorunsuz bir güncelleme olduğunu söyleyebiliriz.

Telefon genel iyileştirmeleri noktasında General Mobile güncelleme sonrasında cihazın daha hızlı ve verimli olduğunu dile getiriyor. Bunun dışında Android 7.0 Nougat’ın tüm yeniliklerini GM 5 Plus modelinde görmek mümkün. Çoklu pencere desteği yani tek ekranın yazılım aracılığı ile ikiye bölünmesi, yeni bildirimler, yeni kısayollar, daha hızlı bir arayüz gibi olumlu iyileştirmeler söz konusu. General Mobile tarafından Twitter üzerinden yapılan duyuruya aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Android 7.0 Nougat Alacak Nexus ve Android One Modelleri
Her zaman olduğu yeni sürüm olan Android 7.0 Nougat sürümünü alacak ilk modeller Nexus cihazlarıyla birlikte Android One programına dahil olan modeller olacak.

Bu bağlamda Nexus 6P, Nexus 5X, Nexus 6, Nexus 9, General Mobile GM5 Plus ve General Mobile 4G yeni sürümü alacak ilk cihazlar olacak.

Nexus cihazlarla birilikte yeni sürüme ilk kavuşacak cihazların bir diğeri de Google'ın ürettiği tablet Pixel C.

Büyük ihtimalle bu tablet Nexus 9 ile beraber Android 7.0 Nougat güncellemesine erkenden kavuşacak tek tablet olacak.

-Nexus 6P

-Nexus 5X

-Nexus 6

-Nexus 9

-General Mobile GM 5 Plus

-General Mobile 4G

Android 7.0 Nougat Alacak HTC Cihazlar

Android 7.0 Nougat henüz resmi olarak çıkışını yapmamış olsa da şirketler bu güncellemeyi alacak akıllı telefon modellerini açıklamaya başladı.

Erken açıklama yapan firmalardan biri olan HTC, yeni sürümü HTC 10, HTC One A9, HTC One M9 modellerine kesin olarak dağıtacağını duyurdu.

Sony tarafından açıklanan resmi liste:

-Xperia Z3+

-Xperia Z4 Tablet

-Xperia Z5

-Xperia Z5 Premium

-Xperia Z5 Compact

-Xperia X Performans

-Xperia X

-Xperia XA Ultra
Huawei P9

-Huawei P9 Plus

-Huawei Mate 8

-Huawei P8

-Huawei G8
Moto G4 Plus

- Moto G4

- Moto Z

- Moto X Force

- Moto X Play

- Moto X Style

- Moto G Turbo
Hangi modelleri tam olarak yeni sürümü alacağı bilinmeyen ASUS, ilk olarak tabii ki Zenfone 3 ailesine güncellemeyi verecektir.

Bu bağlamda ASUS Zenfone 3, ASUS Zenfone 3 Deluxe, ASUS Zenfone 3 Laser, ASUS Zenfone 3 Max ve Zenfone 3 Ultra modellerinin Nougat alacak ilk telefonlar olacağını söyleyebiliriz.

Ardından umuyoruz ki Zenfone 2 ve Zenfone 2 varyasyonları da yeni sürüme kavuşur.

- ASUS Zenfone 3

- ASUS Zenfone 3 Deluxe

- ASUS Zenfone 3 Ultra

- ASUS Zenfone 3 Max

- ASUS Zenfone 3 Laser

- ASUS Zenfone 2

Ayrıca ilerleyen dönemde Galaxy S5 ve Galaxy Note 4'ün de bu listeye eklenebilmesi mümkün.

-Galaxy Note 7

-Galaxy S7

-Galaxy S7 Edge

-Galaxy Note 5

-Galaxy S6

-Galaxy S6 Edge

-Galaxy S6 Edge+

-Galaxy S5

-Galaxy Note 4

Bu konularda ilginizi çekebilir