Dünya basınında Paris saldırısı

Fransa'daki son 40 yılın en korkunç saldırısı Fransa ve dünya basınında geniş yankı buldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fransız ve dünya basınının gündeminde 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan karikatür dergisi Charlie Hebdo’ya düzenlenen saldırı yer aldı. 

Liberation'dan siyah kapak

Fransa merkezli Liberation gazetesi kapağını bugün için siyah yaptı ve sayfa üzerine "Hepimiz Charlie'yiz" manşetini attı. Liberasyon, gazetenin çoğunu saldırı haberlerine ayırdı.

Merkez sağın güçlü gazetelerinden Le Figaro da aynı yöntemi izledi ve üç günlük yasa vurgu yaptı. Gazete, her zamanki mavi logosunu siyaha boyayarak, "Özgürlük katledildi" manşetini attı.

 L'humanite: Katledilen özgürlük oldu

L'humanite de ana sayfasını siyaha boyayan gazetelerden oldu. L'humanite "Katledilen özgürlük oldu" manşetiyle çıktı.

La Croix gazetesiyse "Fransa öldürüldü" manşetiyle çıktı. Gazetenin "ifade özgürlüğü kana bulandı" mesajı verdiği karikatürde,, "ifade özgürlüğü" yazısının üstüne mürekkep şişesinden damlalar akıyor.
Fransız Le Monde gazetesinin internet sayfasında ise olaya geniş yer ayrıldı ve katliam şüphelisi iki kardeşin polis tarafından paylaşılan fotoğrafları yayımlandı.
Fransız Liberation gazetesi "Hepimiz Charlie'yiz" manşetini attı.

parisli.jpg

"Hepimiz Charlie'yiz"

Fransız Liberation gazetesi "Hepimiz Charlie'yiz" manşetini attı.

Saldırı dünya basının da gündemindeydi. ABD'de yayımlanan Washington Post gazetesi, saldırının ardından polisin başlattığı insan avını duyuruyor. Haberde polisin Paris, Rems ve yakın bölgelerde alarma geçtiği bir çok noktada baskınlar yaptığı aktarılıyor.

“İslam tepkisi korku yaratacak”

ABD'nin New York Times gazetesi ise bu saldırının Avrupa'da yarattığı tedirginliğe değiniyor. Aşırı sağın yükselişe geçtiği Avrupa'da bu saldırının islam dinine karşı tepki ve korku yaratacağından bahsediliyor. Ayrıca bu durumun fransa'da aşırı sağcı ulusal cephe partisinimn işine yarayacağı aktarılıyor.

İngiliz Guardian gazetesi Fransa'daki kanlı saldırının tüm Avrupa'da protestolara yol açtığını aktarıyor. Başta Paris olmak üzere Londra, Cenevre, Brüksel, Madrid ve Berlin'de terör saldırısının kınandığı ve ölenlerin anıldığı belirtiliyor.

Hareetz: Ben Charlie’yim 

İsrail'in Hareetz gazetesi de saldırının ardından başlayan "Ben Charlie’yim " protesto kampanyasını sayfalarına taşıyor. İnternetten binlerce kişinin protesto ettiği saldırıya en büyük tepkiyse meslektaşları öldürülen karikatüristlerden geliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir