eTR Ödülleri 10. kez sahiplerini buldu

TÜSİAD ve TBV tarafından bu yıl 10.’su düzenlenen 'eTürkiye (eTR) Ödülleri'nde kazananlar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
ANKARA - TÜSİAD ve TBV (Türkiye Bilişim Vakfı) tarafından bu yıl 10.’su yapılan eTürkiye (eTR) Ödülleri, 17 Aralık 2012, Pazartesi günü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Toplam 56 başvuru arasından finale kalmayı başaran 22 projeden ödül kazananlar 16 kişiden oluşan jürinin elektronik oylaması sonucunda belirlendi. Buna göre;  
 
'Kamu Kurumlarına Yönelik Kategoriler'de;
 
‘Kamudan Vatandaşa e-Hizmetler’ kategorisinde iki proje ödülü paylaştı: 
Milli Kütüphane Başkanlığı 'Görme Engelli Vatandaşlara Sesli Kitap Hizmeti' projesi  ve Söke Ovası Sulama Birliği, 'Söke Ovası Akıllı Sulama Projesi (Akıllı Ova)',
 
‘Kamudan İş Dünyasına e-Hizmetler’ kategorisinde Adalet Bakanlığı 'UYAP Kurum Portal Bilgi Sistemi',
 
‘Kamudan Kamuya e-Hizmetler’ kategorisinde ise İçişleri Bakanlığı 'e-İçişleri' projesi
adlı projeler ödül aldı.
  
'Yerel Yönetimlere Yönelik Kategoriler'de ise;
 
Büyük Ölçekli Belediye Kategorisi’nde Konya Büyükşehir Belediyesi, 'Konya Şehir Rehberi Uygulaması',
 
Orta Ölçekli Belediye Kategorisi’nde Bakırköy Belediyesi 'Artırılmış Gerçeklik (AG) Destekli Afet Yönetimi ve Mobil Belediyecilik Uygulamaları' adlı projeler ödüle layık görüldü.
 
Ayrıca 10.eTR Ödülleri’ne özel olarak, önceki yıllarda eTR ödülü almış olan projelerin gelişimlerinin takip edilmesi ve projelerin kazanımlarının değerlendirilmesi sonucunda TÜSİAD-TBV eTR Yürütme Kurulu tarafından verilen 'En İyi Gelişim Gösteren Proje' ödülüne Orman Genel Müdürlüğü, 'Orman Yangın Yönetim Sistemi' projesi ile sahip oldu.
 
Bu kategorilerin dışında modern devlet anlayışını destekleyen, şeffaflık, sosyal sorumluluk gibi ilkeleri benimsemiş uygulamalar arasından Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na 'İtfaiye Araç Eğitim Simulasyonu'  projesiyle TÜSİAD-TBV eTR Yürütme Kurulu tarafından Özel Ödül verildi.  
 
'TÜSİAD-TBV 10. eTR Ödülleri' töreninde TBMM Başkanı Cemil Çiçek, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, TBV Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Teknoloji, İnovasyon ve Bilgi Toplumu Komisyonu Başkanı Erman Ilıcak birer konuşma yaparken,  National Center for Digital Government (NCDG) Direktörü ve Dünya Ekonomik Forumu, Devletlerin Geleceği - Küresel Gündem Konseyi Üyesi Prof. Jane Fountain konuk konuşmacı olarak yer aldı.
 
eTR Ödülleri, TÜSİAD ve TBV tarafından Türkiye’nin AB’ye uyum sürecinde rekabeti artırıcı, bilgiye dayalı, e-hizmetlere odaklanmış dönüşümünü hızlandırmak amacıyla ilk olarak 2003 yılında düzenlenmişti. 
  
 
Bu konularda ilginizi çekebilir