İnosis Yazılım, ilk 500 bilişim şirketi arasında yer almak istiyor

Kayseri Erciyes Teknopark içinde geliştirilen Hac turizmine özel yazılım 'inotur', Avrupa'ya açılacak.Yerli yazılım Avrupa'da da kullanılmış olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


Arzu BAĞCI

KAYSERİ - Kayseri'de turizm,sağlık ve finans  sektörlerine  yönelik bilgisayar yazılım programlarıyla müşterilerine özel çözümler sunan İnosis Yazılım, ilk 500 bilişim şirketi arasına girmeyi hedefliyor. Şu anda Türkiye'de Hac ve umre üzerine geliştirdikleri İnotur yazılımları ile mevcut müşteri ve ciro açısından ikinci sırada bulunduklarını söyleyen İnosis Yazılım Genel Müdürü Cihat Yıldırım, müşteri sayısını artırarak sektörde üst sıralarda yer almayı istediklerini vurguladı.

Uzun yıllar yazılım sektörüne hizmet veren firma 2010 yılından bu yana Erciyes Teknopark' da faaliyet gösteriyor. İnosis Yazılım ve Bilişim,turizm sektörüne yönelik geliştirdiği İnotur yazılımı ile şu anda Türkiye'de mevcut müşteri ve ciro açısından ikinci sırada yer alıyor.Ecza deposu otomosyonu ve İnoits İlaç takip sistemi yazılımları ile  ile sağlık sektörüne ve  Netsim ERP  Ticari Yönetim Sistemi yazılımı  ile de  finans sektörüne hitap eden İnosis ,müşterilerine en uygun koşullarda yenilikçi sistemler ile çözüm üretmeye gayret ediyor. İlk 500 bilişim şirketi arasına girmeyi hedeflediklerini söyleyen İnosis Yazılım ve Bilişim Teknolojileri Ltd.Şti. Genel Müdürü Cihat Yıldırım, "Şu anda Son yaptığımız İnotur yazılımımız ile  iç pazarda mevcut müşteri ve ciro açısından 2.sıradayız. Müşteri sayımızı artırarak sektörün lideri olmayı hedefliyoruz. Ticarileşen ürünlerimizi piyasaya sürmeden önce ilgili sektörün analizlerini ve müşteri ihtiyaçlarını belirliyoruz. Satış sonrası teknik destek hizmeti veriyoruz. Şekillenen ürünlerimizle başarıyı yakaladık" diye belirtti.

'Turizm sektörüne özel yazılımımız 'İnotur'u tüm Avrupa'ya sunmayı planlıyoruz'

Erciyes Teknopark tarafından onaylanan turizm sektörüne yönelik yaptıkları İnotur yazılımı hakkında bilgi veren Yıldırım, "İnotur, Hac Umre ve Tur Organizasyonları yapan seyahat acentaları için geliştirilmiş bir yazılım. Ar-Ge'sini yaparak geliştirdiğimiz bu yazılım sayesinde Hac, Umre ve tur işlemleri ile ilgili iş akışları bir uçtan bir uca takip edilebiliyor. Yazılım pasaport okuyucu  desteğe sahip. İnotur  yazılımı ile ilgili çalışmalarımıza ve yatırımlarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda başta Kayseri'nin tüm hac, umre seyahat acentaları olmak üzere tüm Türkiye'ye hizmet veriyoruz. Şu anda yurt içinde 10 bayiimiz bulunuyor. İnotur'un yıllık satış cirosunu en az yüzde 75 artırarak şirketimizi büyütmeyi hedefliyoruz. İlerleyen dönemlerde özellikle yurtdışı pazarına açılarak yazılım ihracatı noktasında ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Hedef pazarlarımız içerisinde yakın vadede Almanya bulunuyor. İlerleyen dönemlerde tüm Avrupa'ya yazılımımız İnotur'u sunmayı planlıyoruz "şeklinde konuştu.

İnotur'u tercih eden firmaların hac, umre ve tur organizasyonlarını bu yazılım ile çözebildiklerini söyleyen Yıldırım, İnotur yazılımının pasaport okuma, vize işlemleri muhasebe ve finans işlemleri, yolcu kaydı gibi özellikleri olduğu belirtti. Yıldırım, Diyanet İşleri Başkanlığı, Arabistan Konsolosluğu, Arabistan Hac Bakanlığı, Bab Al Umrah, Tawaf, Wayto Umrah, Gabuol Ya Hajj gibi sektörde yer alan kurum ve kuruluşlarla da veri alışverişi yaparak entegrasyon sağladıklarını vurguladı. Bu yazılım sayesinde müşterilerinin zamandan tasarruf ederek operasyonlarını kolayca yürütebildiklerini söyleyen Yıldırım, "Müşterilerimiz operasyonlarını hatasız ve hızlı bir şekilde tamamlıyor. İnotur  ile müşterilerimizin memnuniyetini ve  firmalara olumlu yansımalarını görüyoruz. Bu da bizi İnosis ailesi olarak bizleri mutlu ediyor. Farklı sektörlere yaptığımız uygulamalar ile de şirket ve marka bilinirliğimizi ispatladık. Araştırmalar yaparak kendimizi sürekli geliştiriyoruz. Sık müşteri ziyaretlerinde bulunuyoruz. Doğru projeler ile hizmet etmeye çalışıyoruz. Sektömüzün en iyisi olma gayreti içerisindeyiz "dedi.

Yaptıkları Ar-Ge çalışmaları hakkında bilgi veren Yıldırım, "Mevcut ürünlerimizi geliştirmek ve ürünlerimizin mobil cihazlara (Android, İOS) uyumu içinde çalışmalar yapmaktayız.2012 yılında İnotur ürünümüzü satışa sunduktan sonra sektöre daha fazla kolaylık getirebilmek için devamlı ürünümüzü geliştirmek için çalışıyoruz" diye ifade etti.

Özel sektörler ve kamu kuruluşları tarafından yerli yazılıma rağbetin arttığını ifade eden Yıldırım, yerli yazılım ve teknolojiyi kullanmanın firmalara büyük katma değer ve fayda sağlayacağını sözlerine ekledi. Yıldırım, 2016 ve ilerleyen yıllarda sektörün daha iyi konuma geleceğini, yerli yazılımın daha fazla tercih edileceğini de vurguladı.