İnternet kotasında 'gece' düzenlemesi

Adil Kullanım Kotası'na 1 Mayıs'tan itibaren gelen düzenleme ile gece belli saat aralığında veri kullanımı ve indirme işlemleri AKK kapsamında değerlendirilmeyecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK), Adil Kullanım Kotası (AKK) ile ilgili yaptığı 'gece kullanımı düzenlemesi' 1 Mayıs'tan itibaren yürürlüğe girecek.

Buna göre 1 Mayıs'tan itibaren başlayacak uygulamada, gece 02:00 ve sabah 08:00 arasındaki veri kullanımı ve indirme işlemleri AKK kapsamında değerlendirilmeyecek.

BTK’nın uygulamaya koyacağı ve internet servis sağlayıcılara ilettiği yeni düzenlemeler ile gece saatlerinin dışındaki kota uygulanan kullanımlarda veri sınırının aşılması durumunda bağlantı hızının düşeceği yeni değerler de belirleniyor.

Eski uygulamada tarife ne olursa olsun kota aşıldıktan sonra hız 3 Mbps'e çekiliyordu. Artık bu alt sınır tarifenin çeşidine göre değişiyor. En düşük kullanım hızı olan 8 Mbps'te AKK aşıldıktan sonraki hız yine 3 Mbps olurken, diğer tarifelerde bu alt sınır kademe kademe yukarı çekildi.

Bakan açıklamıştı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 2018 Aralık ayında tamamen kaldırılacağı belirtilen Adil Kullanım Kotası çalışmalarının bir bölümünün 2017 yılında yürürlüğe gireceğini belirtmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir