Laleli’de online kavga

Halen tedarikçi ve ürün kayıt aşamasında olan Onlinelaleli.com gerginliğe yol açtı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SELENAY YAĞCI 

İSTANBUL - Tekstil üreticileri ile alıcıları bir araya getirmek isteyen platform Onlinelaleli.com, Laleli’de gerginliğe yol açtı. Halen tedarikçi ve ürün kayıt aşamasında olan platform, Laleli işadamları tarafından kabul görmedi. Platform, ürünlerini kaynak yetersizliği nedeniyle geniş pazarlara tanıtamayan Türk tekstil ve giyim üreticilerinin uzun dönemli rekabet gücünü artırma hedefiyle kuruldu. Platform, ürünün satılması için kombinlenmesinden, sitede yer alacak kampanyalar ile ürün tanıtımını gerçekleştirme, gümrük ve lojistik süreçlerini takip etmeye kadar diğer tüm işleri üstleniyor. Ancak Laleli işadamları sektörün bu konuda sıkıntısı olmadığını belirtiyor. Site ile ilgileri bulunmadığını söyleyen Laleli Sanayici ve İşadamları Derneği (LASİAD) Başkanı Gıyasettin Eyyüpkoca, yasal işlem başlattıklarını belirtti. 

‘Laleli’ isminin patentinin LASİAD’a ait olduğunun altını çizen Eyyüpkoca, “O domain ve markayı bizim iznimiz olmadan kullanamazlar. Marka patent şirketimiz ve avukatlarımız ile görüştük. Yasal süreç başlattık. Bu işin peşini bırakmayacağız. Biz mağduruz, isim yüzünden bizimle ilgili, bizim sanıyorlar” diye konuştu. Eyyüpkoca, platformun kime ait olduğunu, başında kimin bulunduğunu bilmediklerini açıkladı. 

Daha önce de denendi ve tutmadı Sektörün böyle bir platforma ihtiyacı olmadığını vurgulayan Eyyüpkoca, zaten Türk tekstil sektörünün yurtdışında etkin olarak faaliyet gösterdiğini söyledi. Firmaların kendini yurtdışında gösterebildiğinin altını çizen Eyyüpkoca, “Biz gerekli bulmuyoruz. Nasıl sektör için iyi olsun ki! Zaten birçok kez böyle platformlar denendi ve tutmadı, başarısız oldu” dedi. 

Onlinelaleli.com platformu üreticiye vaadettikleri kapsamlı hizmetleri gerçekleştirme yolunda 3 ayrı şirket kurmuş. La Ajans, Le Tekstil ve Li Lojistik adlarında kurulan şirketler, siteye kayıt olan üreticilere hizmet verecek. Sitede İş Geliştirme ve Yönetim Direktörü Stefan Bayer’in açıklamaları bulunuyor. Bayer açıklamasında özetle şunları söylüyor: 

“Online ticarette tekstil ve özellikle moda konusunda hala bazı boşlukların doldurulması gerekiyor. Bu projenin fikir sahipleri ve yatırımcıları, hayal edilen yapıyı tek bir çatı altında toplamayı başarmış durumdalar. Sistemlerinin analitik yapıda işlemesi, kurulan ekibin uluslararası deneyimi, yaratıcı zekaları ile geliştirdikleri farklı yaklaşımları, paylaşıma hazır ve açık stratejileri ile lider konumda olmaları şaşırtıcı değil. Türk tekstil sektöründe kusursuza yakın bir iş akışını sağlamış durumdalar. Detaycı ve son derece müşteri odaklı olan şirket, güçlü ve tanınan kaynakları ile kendi sistemini yaratmayı hedefliyor. Sonuç olarak, benim de naçizane katkılarım ile şekillenen bu projenin neredeyse tekel olarak ulusal ve uluslararası pazar hacmini yakalayacağını ve uzun vadede ise sağlam bir yapıda rakipsiz bir dünya markası olacağına inancım tam.” 

Bayer’e sitede belirtilen mail adresinden ulaşmaya çalıştık ancak haberin yayına verildiği tarihe kadar herhangi bir yanıt alamadık.

Bu konularda ilginizi çekebilir