Logo Yazılım’ın hedefinde 2018’de Nasdaq’a açılmak var

Son 4 yıldır yıllık ortalama yüzde 50 büyüyen Logo Yazılım, önümüzdeki 3 yılın sonunda da hisselerinin Nasdaq’ta işlem görmesini hedefliyor. Öte yandan şirket, kendine özgü ürün geliştirme metodolojisi LAPIS’i 16 Haziran'da İsveç’te tanıtacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SEDAT ALP - İZMİR

Yıllık gelirlerinin yaklaşık yüzde 30’unu Ar-Ge yatırımlarına ayıran Logo Yazılım, çevik ürün geliştirme metodolojisi LAPIS’i 16-17 Haziran tarihlerinde İsveç’te düzenlenecek 15’inci Uluslararası Spice 2015 konferansında tanıtacak. Logo Yazılım, sadece Türkiye’de değil bölge ülkelerde de başarı hikayesi oluşturmuş bir firma olarak 2018’de Nasdaq’da halka açılmayı hedefl iyor. 

2011’de başladığı satınalmalarla hızlı bir büyüme evresine giren Logo Yazılım, 4 yıldır her yıl yüzde 50 büyüyor. Logo Yazılım, 2011’de yazılım ürünlerini internet ortamından hizmet olarak sağlayan (SaaS) uygulamalarıyla bilinen, sektörün önde gelen teknoloji şirketlerinden Coretech’i satın aldıktan sonra aynı yıl, iş zekası yazılımları geliştiren World- BI firmasının çoğunluk hissesini aldı. 2013’te bir Mediterra Capital Partners şirketi olan EAS Solutions Sarl ile ortaklığa imza atan Logo, yazılım sektörünün önemli oyuncularından Netsis’i de bünyesine kattı. Bundan sonra da yatay ve dikey büyümeye devam edeceklerini söyleyen Logo Yazılım İcra Kurulu Başkanı M.Buğra Koyuncu, sadece Türkiye’de değil bölge ülkelerde de başarılı olmuş sektördeki benzer firmalarla işbirliği fırsatlarını araştırdıklarını ifade etti. 

170 bin firma kullanıyor 

Koyuncu, 2013’te gelir anlamında yüzde 23.2 pazar payı ile sektörün ikinci büyük firması olduklarını vurguladı. Kullanıcı firma açısından ise yine yüzde 65 ile açık ara önde olduklarını ve Azerbaycan’da da pazar lideri konumunda bulunduklarını aktaran Koyuncu, Logo yazılımlarını Türkiye’de 170 bin firmanın tercih ettiğini söyledi. Buğra Koyuncu, kar marjı iyi ve ciddi nakit üreten bir firma olarak yatırım yapma konusunda finans sorunu yaşamadıklarını, iyi bildikleri işleri yapmaktan vazgeçmeyeceklerini belirterek, “Türkiye’de bir çok yazılım şirketi işbirliği amacıyla bize geliyor. Biz de vaktimizin önemli bölümünü bu tür görüşmelere ayırıyoruz. Bünyemize kattığımız şirketlerin know howunu da alıyoruz” dedi. M. Buğra Koyuncu, yurt dışında 25 iş ortağı olan Logo’nun Libya, Mısır, Kuzey Irak, Türk Cumhuriyetleri, Romanya, Ukrayna ve Rusya’da ürünlerinin kullanıldığını, firmanın cirosunun yüzde 5’ini yurtdışı satışlarından sağladığını aktardı. Bölgedeki ülkelerde istikrar arttıkça bulundukları pazarlarda büyümeye devam edeceklerinin altını çizen Koyuncu, “Biz bu ülkelerde büyük potansiyel görüyoruz” dedi. Koyuncu, Logo’nun her yıl 4-5 yeni ürünü piyasaya sunduğunu, bugünlerde de Logo İnsan Kaynakları çözümü Tiger HR ile KOBİ dünyasında iş uygulamalarının 3.boyuta geçişini temsil eden, birçok fonksiyon ve yeni özelliğin uygulama (app.) olarak eklenmesine olanak sağlayan Logo GO 3‘ün lansmanını yapıyor olmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi. Koyuncu, Tiger HR ve Logo GO 3’ün pazara sunulmasının yanı sıra iki yeni ürünün daha geliştirme aşamasında olduğunu, Logo’nun sektörde zorlu bir süreç olan yeni ürün geliştirme konusunda son derece verimli çalıştığını belirterek, “Biz aynı zamanda elindeki ürünü ticarileştirmek isteyen firmalara da fırsat sunuyoruz. Yaratıcı fikirle gelindiğinde o ürünün ticarileştirilmesine destek veriyoruz. Ankara ve İzmir’de Ar-Ge tesislerimiz bulunuyor” dedi.

“Çevik ve yalın süreçler için tasarlandı” 

16-17 Haziran 2015 tarihlerinde İsveç’te düzenlenecek 15’inci Uluslararası Spice 2015 konferansında tanıtılacak olan LAPIS ile ilgili de detaylı bilgi aktaran Koyuncu, “Logo tarafından geliştirilen bu sistemi, uluslararası teknoloji konferanslarında anlatmak bizim için büyük bir gurur.” dedi. Logo’nun iş süreçlerine özel olarak geliştirdiği LAPIS’in, tüm çalışanların kolay uyum sağlayabileceği, çevik ve yalın süreçler için tasarlandığını ifade eden Koyuncu, ürün hakkında şu bilgileri verdi: “LAPIS ile proje sürelerindeki sarkmaların önüne geçilirken; kapasite planlama, maliyet hesaplama, teslimat tarihi belirleme gibi konular analitik olarak hesaplanıyor” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir