Sıradan camlar ekrana dönüşüyor

Japonya merkezli petrokimya, arama ve araştırma şirketi JXTG Grup tarafından sıradan camları ekrana dönüştüren yeni bir teknolojik ürün geliştirildi."Kaleido Screen" adı verilen ürün sıradan bir cama yapıştırılıyor ve cama yansıtılan görüntü izlenebilir hale geliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

JXTG Grup Kaleido Screen proje sorumlusu Suzushi Nishimura, geliştirdikleri ürün sayesinde normal bir camı ekrana dönüştürdüklerini belirterek, "Normal bir cama projektör yansıtıldığında, görüntü doğrudan dışarı gidiyor ancak camı bu özel ürünümüzle kapladığınızda, yansıttığınız görüntüyü izleyebiliyorsunuz. Ürünü plastik su şişelerinin malzemesinden yapıyoruz ve oldukça ince şekilde üretiyoruz. İçindeki nano partiküller sayesinde görüntüyü dışarı değil içeri yansıtıyor." dedi.

Japonya'da Tokyo Kulesi'nde ve birkaç büyük binada ürünün eğlence amaçlı kullanılmaya başlandığını anlatan Nishimura, hedef kitle olarak eğlence ve reklam sektörünü seçtiklerini söyledi.

Nishimura, bu küçük ürün sayesinde devasa büyüklükteki camların sinevizyonlara dönüşeceğini ancak amaçlarının televizyonların yerini almak olmadığını ifade ederek, "Amacımız insanların beklemediği alanlara görüntüleri yansıtarak, onların eğlenmesini sağlamak. İnsanlar gündüz camdan manzarayı, gece ise istedikleri görüntüyü izleyebilirler. Ayrıca insanlar isterlerse telefonlarını da bir projeksiyon gibi bu ekrana yansıtarak, gelen mesajları ve fotoğrafları buradan görebilirler." diye konuştu.

Tokyo sokaklarında ve birçok Avrupa şehrinde havai fişek gösterileri yapmanın zor olduğunu dile getiren Nishimura, bu teknoloji ile söz konusu gösterilerin daha kolay bir şekilde sunulabileceğini söyledi.