Sony, Türkiye'de küçülüyor

Dünyanın en büyük tüketici elektroniği ve elektronik üreticilerinden Sony'nin Türkiye'den çıkacağı iddia edilmişti. Sony, Türkiye'den çıkacağı yönündeki haberlere ilişkin açıklama yaptı.

Haber Merkezi
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kemalettin BULAMACI

Aldığımız duyumlara göre şirket Cuma günü, çalışanlarına bir bilgilendirme yaparak, Türkiye'deki faaliyetlerini distribütörler üzerinden yürüteceğini açıkladı.

Geçiş dönemi için kısıtlı bir kadro ile fotoğraf makineleri bölümü için hizmet vermeye devam edecek. Televizyon ve playstation oyun konsolu ile oyun hizmetlerini ise distribütörler üzerinden sürdürecek. 

12 Mart 1990 yılında Sony Servis ve Mühendislik AŞ olarak Türkiye'de  kurulan şirket 17 Ocak 1995 tarihinde Sony Eurasia Pazarlama AŞ ismini almıştı. Şirket 27 Ocak Cuma günü Türkiye'deki ofisini kapatma kararı aldı. Geçiş sürecinde ürün hizmet ve gamını distribütörler üstüne taşıyacak şirketin, resmi kapanışını ne zaman yapacağı ise henüz belli değil. 

Sony'den açıklama 

Sony Global’den yapılan açıklama “Televizyon ve ses sistemlerinde optimizeye gidildi. Ancak müşteri hizmetlerimiz devam edecek” yönünde oldu.

Şirket, Türkiye’de satışta olan diğer ürün gruplarından kamera sistemleri ve Playstation oyun konsolu için globalden her hangi bir açıklama gelmediği bilgisini de paylaştı.