Tanı hizmetini yapay zekayla ürünleştiriyor

Müşteri iletişimi yönetimi konusunda hizmet veren Tanı, hizmetlerini iki ayrı modülle ürünleştirdi. Bu yıl bunlara yapay zekayı da katarak 2 yeni ürün daha ekleyecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SELENAY YAĞCI

Koç Topluluğu şirketlerinden Tanı, markaların mağaza, web ve mobil kanallarında, müşteri verisi, müşteri sadakati ve müşteri deneyimini uyumlu yönetmelerini sağlayan çözümler sunan bir şirket.

Müşteri iletişimi yönetimi konusunda 2002 yılından beri hizmet veriyor. Teknoloji geliştikçe büyük bir zincir haline gelen müşteri iletişimi yönetiminde A'dan Z'ye hizmet sunan Tanı, en somut ifadeyle markaların müşteri verilerini toplayıp, o verileri anlamlandıyor hatta o verilere dayanarak kampanyalar sunması konusunda yardımcı oluyor. Geçen yıl bu hizmetlerini veri sihirbazı ve veri yayıncısı olarak iki ayrı modülle ürünleştiren şirket, bu yıl bunlara ek olarak yapay zekayı da katarak 2 yeni ürün modülü daha ekleyecek.

Dijitalleşmenin son dönemde markaların farkındalık alanlarından biri olduğunu söyleyen Tanı Genel Müdürü Hülya Varlık, çoğunlukla analitik hizmetler verdiklerini belirterek, "Bütün çalışmalarımızı hizmet üzerine odaklandırıyoruz. 2017'de farklı bir adım atarak ürünleştik. Tanı olarak markalara özel ekiplerimizle, ihtiyaçları doğrultusunda onlar adına hizmet geliştiriyoruz. Ancak firmalar da kendi datasını sorgulamak zorunda. Müşterilerinin taleplerine bakmak istiyor. Bu tip ihtiyaçları görerek ürünleşme yoluna gittik. Ürünlerimize hizmetlerimizle rehberlik etmeye de devam edeceğiz" diye konuştu.

Veri ve analitik markaları korkutuyor

Ürünleşirken en çok kolaylığa dikkat ettiklerini belirten Varlık, "Özellikle analitik, markaları korkutan bir alan. Markalara analitik yetkinliğe ihtiyaç duymadan müşteri datalarını çok kolay sorgulayabilecekleri basit ürün geliştirdik. Veri sorgulaması yapabilecekleri Veri Sihirbaz'ı böyle doğdu" dedi.

Veri Yayıncısı ile daha sağlıklı hizmet

Varlık, bir başka ürünleri olan Veri Yayıncısı'nı ise şöyle anlattı: "Dijital dünyada mağazaya gelen müşteri daha önce çağrı merkezinde bir şikayet iletmişse bu bilinsin istiyor. Böyle olmazsa deneyimler olumsuz oluyor. Biz de merkezdeki verilerle kanalları beslediğimiz bir yapı oluşturduk. Veri Yayıncısı ile markalara müşterilerini tanıyıp daha sağlıklı hizmetleri verebilmeleri gereken verileri sunuyoruz."

Bu ürünlerin modüller olarak ayrı ayrı çalıştığını kaydeden Varlık, "Bu yıl üzerinde çalıştığımız makine öğrenmesi yani yapay zeka ile beslediğimiz iki yeni ürünümüzü sunacağız" dedi.

Chippin ile hediye fonlaması

Varlık, birinci yılını dolduran mobil ödeme uygulamaları Chippin'de yeni bir sisteme imza attıklarını anlattı. Chippin üyeleri diledikleri bir Arçelik bayisinden kendilerine bir hediye ya da hediye listesi seçip bunu arkadaşlarının fonlamasını sağlıyor. Örneğin kullanıcı 1 bin liralık bir liste hazırlayıp, arkadaşlarıyla paylaşıyor. Arkadaşları diledikleri kadar destekte bulunarak kullanıcının o ürünleri almasına yardımcı olabiliyor. Chippin bu sistemiyle düğün ya da yeni ev hediyelerine de farklı bir bakış açısı getirmiş oluyor.

Kırmızı alarmda kampanya önerisi

Yaklaşık 14 sektörde faaliyet gösteren Tanı, 100'den fazla çalışanıyla markalara müşterilerinin ne kadar süredir alışveriş yapmadığını, müşterilerin kaçabileceği bilgisini 'alarm' sistemiyle paylaşıyor. Kırmızı alarmda ise markalara kampanya önerisi yapıyor. Yılda 8 binden fazla kampanya yapan şirket, markalara yıllık 1.6 milyar TL ilave ciro yaratıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir