2 bin kalifiye işçi açığı var

Hangar Ayakkabı Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Selçuk sektörün 2 bin kalifiye eleman açığı var derken, sadece biz 300 kalifiye işçi istihdam edebiliriz dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Hangar Ayakkabı Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Selçuk, ayakkabı sektöründe kalifiye eleman bulmakta zorlandıklarını belirterek, "Şu anda kalifiye eleman bulabilirsek en az 300 kişiyi hemen istihdam edebilirim. Sektörde kalifiye eleman maaşları 1.500 TL'den başlıyor. Buna rağmen eleman bulamıyoruz" dedi.

Selçuk yaptığı açıklamada, bir süredir haftanın Salı günlerini fabrika gezilerine ayıran Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun'un tesislerini ziyaret ettiğini söyledi. Bu ziyareti sırasında Başkan Uzun'a, sektör hakkında bilgi verdiklerini belirten Selçuk, ayakkabı sektöründe kalifiye elemana ihtiyaç duyulduğunu Belediye Başkanı Uzun'a da ilettiklerini bildirdi. Bu konuyu her platformda dile getirdiklerini açıklayan Selçuk, "Özellikle de kalifiye eleman sorunu sadece bizim değil tüm ayakkabı sektörünün en önemli sorunu. İŞKUR’a gittik, olmadı. Kaymakam’a gittik, olmadı. Fabrikamıza kadar gelip bizi dinleyen Beylikdüzü Belediye Başkanımız Yusuf Uzun, konuyla ilgileneceklerini söyledi. Bir an evvel sektörün kanayan yarası olan kalifiye eleman sorununa bir çözüm bulunması gerekiyor" dedi.

Maaşlar bin 500 liradan başlıyor

Türkiye'nin yerli üretimde gücünün tüm dünyaya göstermek istediği takdirde, öncelikle bu sorunun çözümlenmesi gerektiğinin altını çizen Selçuk, sektörde en az 2 bin kalifiye elemana ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Selçuk, "Şu anda kalifiye eleman bulabilsek en az 300 kişiyi hemen ben istihdam edebilirim. Sektörde kalifiye eleman maaşları 1.500 TL'den başlıyor. Buna rağmen eleman bulamıyoruz. Geçen yıl gerek İŞKUR'la görüşmemize rağmen, ancak 30 kişiyi istihdam edebildik" dedi.

(ANKA)

Bu konularda ilginizi çekebilir