Antepli firmalar Almanya'da

Almanya'da düzenlenen "Domotex 2015 Uluslararası Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı"nda, halı üretiminin merkezi konumunda bulunan Gaziantep'ten 60 firma stant açtı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Halı üretiminin önemli merkezlerden birisi olarak gösterilen Gaziantep'te bulunan 60 firmanın Almanya'da düzenlenen "Domotex 2015 Uluslararası Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı"nda stant açtığı bildirildi.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerinden (GAİB) yapılan açıklamaya göre, 17-20 Ocak'ta Almanya'nın Hannover kentinde düzenlenen "Domotex 2015 Uluslararası Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı"na Güneydoğulu iş adamları yoğun ilgi gösterdi.

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçı Birlikleri Başkanı Salahattin Kaplan ve beraberindeki Türkiye'nin Hannover Başkonsolosu Mehmet Günay, Ticaret Ataşesi Mehmet Kudret Ceran, Gaziantep Halıcılar Odası Başkanı Mehmet Törer ile çok sayıda iş adamının katıldığı fuarda, Türk malı ürünler sergilendi.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen Başkonsolos Günay, Türk firmalarının fuarların gözdesi haline geldiğini belirtti.

Almanya'da düzenlenen uluslararası fuarlarda her geçen yıl Türk firmaların sayısında artış gözlendiğine dikkat çeken Günay, Domotex 2015'e Türk firmalarının yoğun katılım gösterdiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Fuarda yer alan bütün Türk firmalarının stantlarını ziyaret ederek halıcılarımızla görüştük. Ülkemiz için gurur verici bir olay. 1995'li yıllarda Türk halı firmaları temsilcilerinin ziyaretçi olarak katıldığı fuarda bugün yüzlerce firmamızı aktif katılımcı olarak görüyoruz. Bu, sektörün Türkiye'de ve özellikle Gaziantep'te ne kadar çok geliştiğini gösteriyor. Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçı Birlikleri Başkanı Salahattin Kaplan ve Gaziantep Halıcılar Odası Başkanı Mehmet Törer'in şahıslarında bütün halıcılarımızı kutluyor, fuarın başarılı geçmesini diliyorum."

Gaziantepli halı üreticileri fuardan kazançlı çıktı

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birlikleri (GAHİB) Başkanı Salahattin Kaplan ise fuarın Türkiye adına başarılı geçtiğini, dünya halı pazarının önemli aktörleri arasına girmeyi başaran Gaziantepli halı üreticilerinin fuardan kazançlı çıktığını vurguladı.

Domotex'in sektördeki en prestijli ve marka fuarların başında geldiğine işaret eden Kaplan, şunları kaydetti:

"Fuarda dünyanın birçok ülkesinden halı üreticileri ve sektörle ilgili kuruluşlar stant açarak katılmıştır. Gaziantepli halı firmalarımızın fuarın en gözde stantlarına sahip olması sektördeki ağırlığımızın da en önemli göstergeleri arasında yer almaktadır. 2015 yılının ilk ve en önemli fuarında bu kadar büyük katılımla Türkiye'yi temsil etmek hepimiz için gurur vericidir. 60'a yakın firmanın stant açtığı fuarda ihracatçılarımız da gerekli temasları sağlamak üzere fuara katılımcı ve gözlemci olarak gelmiştir. Üretim şampiyonu Gaziantep'in dünya halı trendlerindeki belirleyici olma çabalarında da önemli gelişmeleri yine bu fuarda görme şansı yakaladık."

Gaziantep Halıcılar Odası Başkanı Mehmet Törer de yurt dışı fuarların üreticiler için taşıdığı öneme dikkati çekerek Almanya'daki fuarda Gaziantep'ten katılımcı artışının dikkat çekici olduğunu bildirdi.