Hazır giyim tasarımları Paris'te görücüye çıkacak

Paris'teki moda fuarına Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği organizasyonuyla 14 Türk firması katılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Paris'te gerçekleştirecek moda fuarında, 14 Türk firması tasarımlarını tanıtacak.

Ege İhracatçı Birlikleri'nden (EİB) yapılan açıklamaya göre, 13-15 Eylül'de düzenlenecek Premiere Vision Manufacturing Paris Fuarı'na, Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği organizasyonunda 14 Türk firması katılacak. Türk firmaları hem koleksiyonlarını tanıtacak hem de Fransa'ya ihracatlarını arttırmak için girişimlerde bulunacak.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Emre Kızılgüneşler, 30 ülkeden profesyonel alıcıların ziyaret ettiği fuarda potansiyellerini anlatabilmelerinin mümkün olacağını belirtti.

Kızılgüneşler, geçen yıl ziyaretçi sayısı 63 bin olan fuarın yaklaşık 2 bin katılımcısı olduğunu aktararak, şu ifadeleri kullandı:

"Fuarın, Fransız alıcıların yanı sıra yüzde 72 gibi yüksek bir oranda uluslararası alıcılar ile buluşmamıza imkan sağlayacak bir ortam yaratmasını bekliyoruz. Bu açıdan yaklaşık 23 milyar dolar ithalat potansiyeli olan bir pazarda sektörel ihracatımızı ivmelendirecek bir organizasyona imza atacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz."

İplik, kumaş, hazır giyim, deri, aksesuar ve tasarımlar 6 ana alt bölümden oluşan fuarda, 14 Türk firması hazır giyim bölümünde yer alacak.

Açıklamaya göre Fransa, 2016 yılının ocak – ağustos döneminde Türkiye'nin hazır giyim ve konfeksiyon ürünleri ihracatından 588 milyon 835 bin dolarlık pay aldı. Aynı dönemde Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği üyelerinin ihracatı ise 27 milyon 223 bin dolar olarak kayıtlara geçti.

Bu konularda ilginizi çekebilir