Texbridge Fuarı'na yoğun ilgi

Texbridge Fuarı'nı 3 bini yabancı, 14 bin 540 profesyonel ziyaret etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Texbridge İstanbul Kumaş ve Aksesuarları Fuarı'nı, 3 bini yabancı olmak üzere toplam 14 bin 540 profesyonelin ziyaret ettiği bildirildi.
 
Yapılan açıklamaya göre, CNR EXPO İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen ve bugün son günü olan Texbridge İstanbul Kumaş ve Aksesuarları Fuarı, yurt içi ve yurt dışından yoğun ilgi gördü. Dünyanın dört bir yanından alıcıların geldiği Texbridge Fuarı'nı 3 bini yabancı olmak üzere toplamda 14 bin 540 profesyonel gezdi.
 
Yerli-yabancı 200 firmanın katılımıyla gerçekleştirilen fuar, Avrupa ve yurt içinden ünlü isimlerin katıldığı seminerlere de ev sahipliği yaptı. 2014 yılının trendleri ve sektörle ilgili bilgilerin paylaşıldığı seminerlere Avrupa'dan Inkrit Berbee, Carola Seybold, Linas Lasiauskas katıldı. Fuarın ilk semineri Yalçın Ayaydın, Osman Benzeş ve Bahar Koçan tarafından verildi.
 
"Trendi prenses belirliyor"
 
Texbridge Fuarı kapsamında düzenlenen Trend Seminerleri'nde konuşan Carola Seybold, 2013 yılında Michelle Obama, İngiltere Prensesi Kate Middleton'nın da tercih ettiği zümrüt yeşilinin 2014'te de hakim renk olacağını söyledi.
 
Inkrit Berbee de, 2014 İlkbahar-Yaz sezonunda kumaşlarda saten ve zengin işlemeler, lazer kesimler, nostalji, çiçek, gül, Rus ve peri masallarını anlatan desenler kullanılacağını belirtti, fitilli ve kırinkıl kumaşların 2014 ve 2015 yıllarında da devam edeceğini ifade etti.
 
"Bayan rengi kum, erkek rengi toprak"
 
Müjde Abdis Güçlü ise, 2014 yılında kadın giyiminde kum renginin önemli bir renk olarak kullanılacağını, mozaiklerden esinlenmiş baskıların kendini göstereceğini, erkeklerde de toprak renginin önemli olacağını dile getirdi. 
 
Texbridge İstanbul Fuar'ında, Moda Tasarımı ve Teknolojisi Lisans Programı öğrencilerinin fuar için özel olarak tasarladıkları ürünler de sergilendi.