Türk modacılar ABD'ye 2 milyar dolar ihracat hedefliyor

Türk moda endüstrisi, 2022 yılında 1 milyar dolarlık ihracata imza attığı, yıllık 120 milyar dolar konfeksiyon ürünleri ithal eden ABD pazarına 2 milyar dolar ihracat hedefliyor. Modacılar sonbaharda ABD'ye ticaret heyeti düzenleyecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, Ticaret Bakanlığı’nın hedef pazar olarak belirlediği ABD’de 17-18 Ocak 2023 tarihlerinde düzenlenen New York Premiere Vision Manufacturing Fuarı’na ilk kez 10 firmayla milli katılım organizasyonu düzenliyor. New York Premiere Vision Manufacturing Fuarı’nın 2023 yılındaki ilk dış pazar faaliyetleri olduğu bilgisini veren Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş, 2023 yılında agresif bir pazarlama hedeflediklerini, 2022 yılında 2 fuara milli katılım organizasyonu yapmışken, 2023 yılında bu sayıyı 6 fuara çıkardıklarını dile getirdi.

"Amerika, AB’den sonra en büyük ikinci pazarımız"

Türkiye’nin hazırgiyim ihracatında Avrupa Birliği’nin açık ara birinci Pazar olduğunu hatırlatan Sertbaş, “Amerika ise, ihracatımızda AB’nden sonra ikinci sırada yer alıyor. Dünya’dan yıllık 120 milyar dolarlık hazırgiyim ürünleri ithal ediyor. Ticaret Bakanlığımızın ABD’yi hem hedef ülkeler arasına alarak yüzde 20 ilave destek sağladı hem de “Uzak Ülkeler Stratejisi” kapsamında bu pazara büyük önem veriyor. İki ülke arasında dış ticareti 100 milyar dolara çıkarma hedefi var. En büyük ihraç pazarımız AB’de güçlü bir resesyon beklentisi var. Tüm bu nedenlerden dolayı ABD pazarında daha güçlü var olmak istiyoruz. New York Premiere Vision Manufacturing Fuarı Ocak ve Temmuz aylarında yılda iki kez düzenleniyor. İki fuarda da yer alacağız” şeklinde konuştu.

“ABD’ye sektörel ticaret heyeti düzenlemeyi hedefliyoruz”

New York Premiere Vision Manufacturing Fuarı’nın ABD’nin en önemli moda fuarlarından biri olduğu bilgisini paylaşan EHKİB Dış Pazar Stratejileri Geliştirme Komitesi Başkanı Tala Uğuz, ABD’li markaların bozulan tedarik zinciri, artan maliyetler ve artan riskler karşısında yeni bir arayışa yöneldiklerini, yıllardır Avrupa’nın ve ABD’nin önemli markalarına üretim yapan, esnek üretim yeteneğine sahip, güçlü tasarım altyapısı olan Türk moda endüstrisi olarak ABD pazarında Uzakdoğulu üreticilere güçlü bir alternatif sunduklarının altını çizdi.