'İslami otel' sayısı 75'e ulaştı

Türkiye'de kendilerini "İslami otel", "tesettür oteli", "muhafazakar tatil" ve "helal turizm" gibi isimlerle tanıtan 75 tesis bulunuyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 
ANKARA - Türkiye'de kendisini "İslami otel", "tesettür oteli", "muhafazakar tatil" ve "helal turizm" gibi isimlerle tanıtan otel sayısı 75'e ulaştı. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) verilerine göre, otellerin bölgelere göre dağılımında Yalova ve Alanya dokuzar tesisle ilk sırada yer alıyor. Daha önce belli bölgelerle sınırlı olan tesisler talebe orantılı olarak son iki yılda Türkiye'nin diğer bölgelerine de yayıldı.

Öncelikle Antalya, Alanya, Aydın ve Çeşme civarında açılan tesisler artık İstanbul'un yanı sıra Balıkesir, Yalova, Düzce, Sakarya ve Kocaeli'de de hizmet veriyor.
"Helal turizm sertifikasına" sahip tesislerin müşterilerinin büyük bir kısmını da yerli turistler oluşturuyor. Verilere göre, son dönemde Almanya, Belçika, Danimarka, Fransa ve diğer Avrupa ülkelerinin yanı sıra Arap ülkelerinden de bu otellere gelen müşteriler oluyor.

Ücret diğer otellerden yüksek

İslami normlara uygun otellerde kadın ve erkeklere özel ayrı yüzme havuzları ve plajlar, sağlık merkezleri ve SPA hizmetleri sunuluyor.
Tüm eğlence hizmetlerinin de yine İslami normlar göz önüne alınarak hazırlandığı tesislerde konaklama ücretleri 70 ile 1000 lira arasında değişiyor. Havuzlu villalarda tek gece konaklamak ise 5 bin lirayı bulabiliyor.
Yalova ve Alanya'da 9, Çeşme'de 7, Nevşehir, Bodrum ve Afyon'da 4, Selçuk, Kumluca ve Fethiye'de 3, Side, Kütahya, Kuşadası, İstanbul, Didim, Ankara, Altınoluk ve Selçuk'ta 2, Uludağ, Şile, Sakarya, Manyas, Kerpe, Kaş, Kartepe, Erdek, Edremit, Denizli, Çanakkale, Anamur ve Akçakoca gibi bölgelerde de birer tesis hizmet veriyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir