Diziler turizme katkı sağladı

TÜRSAB Başkanı Ulusoy, son yıllardaki tarihi dizilerin turizme büyük katkısı olduğunu açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

EDİRNE - Türkiye Seyehat Acenteleri Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, son yıllarda yayınlanan tarihi dizilerin turizme önemli katkısı olduğunu söyledi.

Ulusoy, Edirne Ticaret ve Sanayi Odasını (ETSO) ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Kanuni Sultan Süleyman dönemini anlatan dizinin, dizinin geçtiği mekanlara ziyareti arttırdığını söyledi.

Dizi sayesinde harem dairesini ziyaret edenlerin sayısının 1 milyonu aştığını belirten Ulusoy, "Niye, Muhteşem Yüzyıl'dan. Topkapı, Ayasofya'dan gerideydi Topkapı ziyaretçide öne geçti. Son yıllardaki tarihi dizilerin turizme büyük katkısı oldu. Edirne'de film çevrilmeli, yardım ederiz. Edirne tarihte hak ettiği yeri almış ama günümüzde alamıyor" dedi.

Ulusoy, AA muhabirinin "Ukrayna'daki olaylar dolayısıyla bu ülkeden Türkiye'ye gelen turist sayısında bir düşüş olur mu?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Tatile ya zevkten çıkarsın ya dertten çıkarsın. Derdi olan da bize gelecek zevki olan da. Ukrayna'da dert varsa gene bize gelecek. Bu sene gelen turist sayısını yüzde 8 arttırırız. Suriye'den, İran'dan, Irak'tan (turist) kaybettik ama yine de 40 milyonu yakaladık. Türkiye her şeyiyle güvenilir bir ülke. Hizmetiyle, mutfağıyla güzel bir ülke."

ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt da, zengin tarih ve kültürü olan Edirne'nin turizmden elde edeceği geliri artırmak için yoğun çalışmalar yaptıklarını söyledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir