Dünya turizm liderleri İstanbul'da buluşuyor

İlk kez düzenlenecek World Tourism Forum, bugün İstanbul'da başlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MERVE YİĞİTCAN

İSTANBUL - İlk kez düzenlenecek World Tourism Forum, bugün İstanbul'da başlıyor. Dünya turizmine yön veren isimlerin yer alacağı etkinlikte yurtdışından 120 katılımcı bulunacak. Turizm sektörünün geleceğinin masaya yatırılacağı forumda İsveç Eski Başbakanı Fredrik Reinfeldt de bir konuşma yapacak. World Tourism Forum ve Genç Turizmciler Derneği Başkanı Bulut Bağcı, etkinliğin farklı destinasyonlardaki liderler ile turizm sektöründe uzman kişileri biraraya getirerek iletişim sağlamayı amaçladığını kaydetti. Özellikle turizmde çeşitliliğin sağlanmasna bu forumun önemli katkısı olacağını belirten Bağcı, etkinliği önümüzdeki yıldan itibaren iki güne çıkarıp gelenekselleştireceklerini kaydetti.

Bağcı, forumun devamı olarak, sonbaharda Türkiye'den bir heyetle Doha, Bakü ve Dubai'ye giderek temaslarda bulunacaklarını bildirdi. Forum için hazırladıkları turizm sektörü raporuyla ilgili de ayrıntıları paylaşan Bağcı, şu ifadeleri kullandı: 

"Raporda öne çıkan en önemli konu İran oldu. Bu ülkeye uygulanan ambargoların yumuşatılmasıyla Ortadoğu'daki turizm süreci İran ve Türkiye adına olumlu yönde değişecek. İkinci en önemli nokta sağlık turizmi. Üçüncü en önemli gelişme, kriz olsa da Rus turist hala internetten tatil aramalarında en çok Türkiye'ye bakıyor."

Bu konularda ilginizi çekebilir