Erken rezervasyon turizmcileri sevindirdi

Tarihi, turistik yerleri ve doğal güzellikleriyle önemli turizm merkezlerinden Mersin'de, Ramazan Bayramı için erken rezervasyon yaptıran tatilciler, turizmcileri mutlu etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Doğu Akdeniz'in "incisi" olarak nitelendirilen Mersin'de, Ramazan Bayramı için erken rezervasyon yaptıran tatilciler turizmcilerin yüzünü güldürdü.

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Kızkalesi ve Cennet Cehennem mağaraları gibi bir çok tarihi, turistik mekanı ve doğal güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Mersin'de, bayramda tüm otel ve pansiyonların dolması bekleniyor.

Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar AA muhabirine, Mersin'in, 321 kilometre kıyı şeridiyle turizm açısından önemli kentler arasında yer aldığını vurguladı.

Ramazan dolayısıyla yaşanan durgunluğun ardından bayram tatili rezervasyonların başladığını kaydeden Olcar, şöyle konuştu:

"İç pazarda bayramla alakalı hareketlenme var. Ramazan Bayramı'nda mevcut yatak kapasitemizin tamamına yakınının dolmasını bekliyoruz. Bayram rezervasyonlarında yoğunluk var. Ayrıca bölgemizde günübirlik turlar da oluyor. Tarihi ve turistik yerleri günübirlik gezen turistler, zaman zaman konaklamayı da tercih ediyor. Bu da bölgemize hareketlilik kazandırıyor. Erken rezervasyonun avantajıyla hareketlenen sektör, yabancı turist açığını da kapatacak."

Olcar, özellikle Taşucu'nun, yat turizminin cazibe merkezi haline geldiğini de sözlerine ekledi.